23
di, juli
6 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

SURHUISTERVEEN - De klas van de OBS It Skriuwboerd uit Surhuisterveen 1971-1977 heeft in oktober 2017 een reünie gehad in Surhuisterveen. Een klasgenoot die nu in Noorwegen woont heeft de klas toen naar Noorwegen uitgenodigd. Van donderdag 11 juli tot en met maandag15 juli waren 9 klasgenoten op bezoek.
Lees meer...

BURGUM - Het snelvaren op de Burgumer Mar is per direct niet meer toegestaan, zo heeft de rechtbank besloten. Aanleiding voor het stopzetten van de pilot is een beroep dat is ingediend tegen de pilot snelvaren in dit gebied. De provincie haalt de gele boeien die het gebied markeren uit het water. Op maandag 29 juli doet de rechtbank een definitieve uitspraak of de proef door mag gaan.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Of er nu code rood of geel is gewaarschuwd, Tuorke en Jurre laten zich door geen enkel weertype uit het veld slaan en waren zaterdagmiddag dan ook weer volop aanwezig in het centrum van Surhuisterveen. Het viel allemaal heel erg mee met de voorspelde buien, het werd zelfs supergezellig in het winkelcentrum.
Lees meer...

STROOBOS - De draaibrug in Stroobos wordt deze warme dagen nat gehouden om te voorkomen dat de brug niet meer kan draaien. Dit water koelt de brug om uitzetting te voorkomen. Regelmatig gaat een trekker met daarachter een grote watertank al water sproeiend over de brug. Een aantal beroepsschepen, maar ook pleziervaart konden dan ook ongehinderd verder varen. De chauffeur van de trekker kon op veel fans rekenen, meerdere nieuws verstrekkers waren al aanwezig geweest voor een verslag en een aantal foto’s of film.
Lees meer...

EARNEWALD - Nee, geen geboortegolf maar wel 6 ‘moeders’ en een aantal vaders die in het kader van ‘Eltse snein wat by’t ein’ hun kinderwagens uit vervlogen tijden toonden. Prachtige kinderwagens,  een aantal zelf van voor 1900, reden door het (drukke) dorp. Langs o.a. de jachthaven en de Wiidswei, ze konden op veel belangstelling rekenen. Ook de kleding die de ‘ouders’ aan hadden was uit de tijd dat de kinderwagens nieuw en of modern waren.
Lees meer...

AUGUSTINUSGA - Afgelopen dagen was het pleinfeest in Augustinusga. Met vrijdag optredens van Peter en Sije. Een gezellige sfeer. De zaterdag was er palingroken en een optreden van Auke en Ellen. De zaterdagavond ( foto’s ) was het duo B-Normal aan de beurt. Er kwam een grote diversiteit uit de kelen van het duo. De band die uit Hardenberg kwam had niet eerder in deze regio optredens verzorgd. Een gezellige sfeer die tot in de late uurtjes doorging.
Lees meer...

Meer artikelen...