21
di, mei
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BUITENPOST - “Voedsel dichtbij” stond centraal tijdens de campagnedag van de ChristenUnie in Noardeast-Fryslân op zaterdag 18 mei. De ChristenUnie was actief in Damwâld, Dokkum en Buitenpost om aandacht te vragen voor de Europese verkiezingen en het belang van een lokaal geproduceerd voedsel.
Lees meer...

BURGUM - Technetkring Tytsjerksteradiel organiseert op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei wederom een groot techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit de gemeente. Dit evenement ‘Technics4U’ vindt plaats in Energie Centrale van Engie bij Noardburgum en speelt in op de toenemende vraag aan technisch geschoold personeel.
Lees meer...

BURGUM - Eigenlijk was het zondagmiddag twee voor de prijs van één bij VAKwerk Burgum. De opening van een nieuwe expositie die als titel ‘Vrouwenwerk’ heeft. Maar ook was het de start van de actie voor stichting Kalpytia, een aantal kunstenaars begonnen met het beschilderen van een oude Engelse draagbaar die op 7 juli worden geveild. In de expositie ruimte zeer divers werk gemaakt door 9 vrouwen. Het meest opvallend ? de Kunstkar die centraal in de expositie ruimte was opgesteld.
Lees meer...

BURGUM - Zaterdagmiddag werden de bewoners, personeel en andere belangstellenden getrakteerd op een zomers optreden van De Marko's. De drumband en jeugddrumband speelden diverse nummers, die erg in de smaak vielen. Ook liet de jeugddrumband nog van zich horen door zelf een aantal nummers ten gehore te brengen. Zij kregen een applaus als beloning. Ook werd de Oranjestins niet vergeten en ook deze bewoners en personeel kregen een muzikale traktatie.

SURHUISTERVEEN - Kinderen van groep 5 van CBS De Bernebrêge uit Surhuisterveen strooiden woensdag een ecologisch bloemenmengsel om de biodiversiteit te bevorderen. Om deze actie te steunen was wethouder Max de Haan aanwezig.‘Door simpelweg meer bloemen en planten te zaaien kunnen we de bijen in onze gemeente helpen en de biodiversiteit vergroten.’ In het bijenpact wat de gemeente in maart tekende staan verschillende doelen waar de gemeente aan wil werken om de biodiversiteit te verhogen.

TWIJZELERHEIDE -  Zorgboerderij De Witrik had een ruime personenauto nodig met een hoge instap en voldoende been- en zitruimte, en een kofferbak waar  een rollator of rolstoel in past. Onlangs heeft De Witrik met hulp van donateurs en het inzamelen van lege inktpatronen en statiegeldflessen de gewenste aangepaste auto (2013) in ontvangst kunnen nemen bij Auto Hofstra in Leeuwarden. De daggasten en het zorgteam zijn erg blij met de auto. De auto wordt nu dagelijks gebruikt voor het vervoer van de deelnemers van en naar huis, en voor uitjes.

Meer artikelen...