20
zo, mei
7 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BUITENPOST - In deze terugkerende reeks komen leerlingen van Nordwin College Buitenpost aan het woord over hun niet alledaagse hobby’s en hobby’s waar ze heel erg goed in zijn. Melissa Brouwer zit in de vierde klas van het VMBO groen van Nordwin College Buitenpost.
Melissa haar grote passie is tekenen. Vanaf de basisschool is ze al wel veel aan het tekenen, maar sinds vier jaar is ze ook bezig om zichzelf te verbeteren.
Lees meer...

GARYP - Vrijdagavond heeft de politie op de N31 ter hoogte van Garyp een 30-jarige autobolist uit Leeuwarden  aangehouden voor te snel rijden. Hij reedt daar 144 km/u waar 100 toegestaan is. Ook bleek dat zijn geldigheid van het rijbewijs geschorst was in verband met alcohol/drugsgebruik. Ook vertoonde de man symptomen van drugsgebruik.
Lees meer...

BURGUM - De doorgaande weg in Burgum is bijna klaar en ook het nieuwe plein, het Tsjibbe Geartsplein, is bijna klaar. Wat klaar is, is het inzaaien van een stuk grond op dat plein met een zaadmengsel van één en twee jarige wilde bloemen en planten. Het eerste stukje is donderdagmorgen ingezaaid door wethouder Ellen Bruins Slot. Over niet al te lange tijd zijn deze bloemen ‘gastheer’ van bijen en andere insecten. ‘Nieuwe’ inwoners dus al zijn het in dit geval wel bijen en andere insecten. Het sluit naadloos aan bij het convenant bij-vriendelijk handelen van de Gem. Tytsjerksteradiel.
Lees meer...

BURGUM - ChristenUnie Tytsjerksteradiel draagt Andries Bouwman voor als beoogd wethouder. Andries Bouwman (33) is werkzaam bij NHL-Stenden als teamleider bij de Retail Business School. Hij studeerde Internationale Betrekkingen in Groningen en aan de Hotelschool in Leeuwarden.
Lees meer...

AUGUSTINUSGA - Het is precies 250 jaar geleden dat kunstschilder Willem Bartel van der Kooi geboren werd in Augustinusga. In kultureel Haaddoarp Stynsgea staan rondom deze bijzondere persoon de komende weken de expositie en het theaterspektakel op het programma. Iets dat je niet mag missen, aldus Henk Laanstra een van de initiatiefnemers. Hij vervolgt: ‘De expositie van de werken van Willem Bartel in de Augustinikerk maakt onderdeel uit van de week van de keunstkrite.
Lees meer...

GARYP - Woensdag is tijdens een feestelijke happening aan de burgemeester van de gemeente Voinesti een brandweerauto geschonken. De gemeente Voinesti ligt in één van de armste regio's van Roemenië. De stichting uit Garyp/Earnewâld steunt al 25 jaar grote projecten in een dorp in deze gemeente Schitu Stavnic. Begonnen met kleding en voedsel werd eerst een school gebouwd en kortgeleden een gezondheidscentrum en nu een brandweerauto.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - De CDA-fractie bracht een werkbezoek aan de Kledingbank in Surhuisterveen. De naam: “Voor, Door en Met Elkaar” sluit naadloos aan bij een van de CDA-uitgangspunten: solidariteit!De Kledingbank is ondergebracht bij het t Kledinghûske. Hier wordt tweedehands, maar ook nieuwe kleding verkocht. Tweede hands kleding wordt ingebracht door particulieren. Nieuwe kled-ing krijgt t Kledinghûske van een aantal kledingzaken uit de gemeente, die hier voor hun restparti-jen een mooie nieuwe bestemming vinden.
Lees meer...

Meer artikelen...