21
do, nov
2 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BURGUM - Na de beide toch behoorlijk heftige raadsbijeenkomsten van de afgelopen periode, bekroop menig toehoorder en kijker donderdagmiddag het gevoel dat het weer allemaal 'pais en vree' was tussen de raadsfracties en de individuele raadsleden. Die waren bijeengekomen voor het tweede spoeddebat over de PFAS problematiek. Of de oppositie nu water bij de wijn had gedaan, ofwel dat de coalitie eieren voor z'n geld had gekozen zullen we wel nooit weten.
Lees meer...

NOARDBURGUM - Sijbe Bijlsma vierde dinsdag 19 november zijn 100-e verjaardag. Burgemeester Jeroen Gebben ging bij hem op bezoek om hem namens de gemeente Tytsjerksteradiel om hem te feliciteren. Bijlsma werd op 19 november 1919 geboren aan de Zomerweg in Burgum. 
Lees meer...

DROGEHAM. Aan de Boskwei in Drogeham is asbest gedumpt. De gemeente ontvangt graag tips zodat ze de eigenaar kunnen achterhalen. Heb jij iets gezien, of heb je meer informatie? Bel dan naar 14 0511 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TWIJZELERHEIDE - Oh, wat was de Goedheiligman zaterdag slaperig toen hij naar Twijzelerheide ging. Dus ging hij met zijn Pieten een slaapje doen. Maar er stonden wel allemaal kinderen voor de deur van zijn tijdelijk verblijf. De kinderen riepen naar Sinterklaas en zijn Pieten. De Pieten kwamen slaperig bij de deur en even later kwam de Sint er ook. Maar hij had zijn slaapkleding nog aan. De Sint ging zich verkleden en even later was de oude man terug.
Lees meer...

BURGUM - Zaterdag was het dan eindelijk zover in Burgum. Sinterklaas met heel veel Zwarte Pieten kwamen aan op de Loswal met de stoomboot. Wat waren de kinderen weer blij om ze te zien. De Sint werd verwelkomt door burgemeester Gebben en ceremoniemeester Arjan Postma. Na het handjes schudden ging het gezelschap deels te paard en lopend naar het Bulthuisplein waar een podium stond. Daar werd nog veel gezongen en gelachen. En wat was het druk!!!
Lees meer...

Meer artikelen...