21
wo, nov
1 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

SUMAR - Een 23 jarige man uit Twijzelerheide is zaterdagnacht op de vlucht geslagen nadat hij met een auto tegen een boom was gebotst.
Het ongeval gebeurde half twee 's nachts op de Koekoekswei in Sumar. Een getuige zag dit en belde 112. Toen de bestuurder dit doorkreeg, sloeg hij op de vlucht. De 23-jarige man uit Twijzelerheide werd aangehouden door de politie en is overgebracht naar het politiebureau in Burgum. Uit ademanalyse bleek dat hij teveel had gedronken.

GYTSJERK - Grond-, weg- en waterbouwer Jelle Bijlsma in Gytsjerk heeft de betonbouwtak van het in surseance verkerende DVJ in Joure overgenomen, zo meldt de LC op haar website. Materieel gaat het om zes medewerkers die per direct in dienst zijn getreden van Bijlsma. Een overnamesom wil Jelle Koen Bijlsma niet noemen. Met de overname voegt de onderneming een nieuwe tak toe aan zijn activiteiten. Volgens Bijlsma heeft het bedrijf in één klap de kennis en ervaring in huis gehaald voor de bouw van gemalen, bruggen, waterbassins, duikers, inlaten en kelders. Voorheen werden deze werkzaamheden - vaak onderdeel van weg- en waterbouwprojecten - uitbesteed aan onderaannemers.
Lees meer...

NOARDBURGUM - Zondagmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een aanrijding bij Noardburgum. Er bleek een auto naast de weg te staan en fiets. Daarbij stond ook een ambulance. Na navraag te hebben gedaan bij de politie zou het waarschijnlijk gaan om een aanrijding tussen een fiets en een auto.....
Lees meer...

BUITENPOST - Sinterklaas kwam zaterdagmiddag om kwart voor twee met de trein aan op station Buitenpost. Veel ouders met kinderen stonden op hem te wachten. Sinterklaas had maar liefst 17 zwarte Pieten bij zich. Na een korte toespraak van de burgemeester gingen ze rondrit door het dorp maken, waarna ze aankwamen op het Nijensteinplein waar ook feest was. Burgemeester Gerbrandy kreeg een foto van Sinterklaas omdat het dit jaar zijn laatste jaar is als burgemeester. Daarna gingen ze verder naar het It Koartling waar de kleinste kinderen feest hadden, de andere groepen naar de Point voor een film.
Lees meer...

HARKEMA - Burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen heeft maandagmorgen 19 november een drugspand in Harkema gesloten. Het pand wordt voor een periode van drie maanden gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. De woning aan de Kammingastrjitte in Harkema is tijdelijk niet toegankelijk. De burgemeester kan panden sluiten waarbij drugscriminaliteit wordt geconstateerd. Hennepkwekerijen leiden tot overlast en zijn gevaarlijk voor de omgeving. ‘Mei dizze sluting litte wy sjen dat drugsoerlêst yn Achtkarspelen net tolerearre wurdt’, aldus burgemeester Gerbrandy.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Langzaamaan kwam het publiek zaterdagmiddag opdagen bij de haven van Surhuisterveen. Ondertussen waren de heren van Waketeam it Fean al druk bezig om het publiek te vermaken en dat lukte goed. Maar naar een tijdje was het gedaan met de pret en was het de tijd dat Sinterklaas aankwam in een klein bootje met zijn Pieten.Was het overal in de grote steden rumoerig, in Surhuisterveen kon de Sint en zijn Pieten rustig genieten van zijn aankomst.
Lees meer...

BURGUM - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een inbreker aangehouden in de haven van Burgum. Deze persoon heeft tenminste in twee boten ingebroken. Verzoek van de politie aan booteigenaren, met een boot in Burgum, om zo spoedig te controleren of er in hun boot is ingebroken. Mocht dit zo zijn, dan graag contact via 0900-8844 o.v.v. 2018303435

Meer artikelen...