17
di, juli
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

TYTSJERK - De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld lag dit weekeinde in Park Vijversburg in Tytsjerk. Het waren 10.820 dekens van 1,4 bij 2 meter en veel bezoekers zochten naar ‘hun’ deken of dekens. Het was bijna niet te doen tussen al die prachtige dekens. Met ruim 30.000 M2, bijna 4 voetbalvelden groot, was het indrukwekkend groot. Veel thema dekens, vlaggen, logo’s en ‘landen dekens’, de meeste dekens gemaakt in Nederland maar ook in 50 landen elders op de wereld.
Lees meer...

BURGUM - Over 200 meter ben ik thuis en ik kan er niet komen, zei een vrouw die zondagavond voor de brug bij Burgum stond te wachten. En, ja, de bomen gingen weer niet omhoog. De politie kwam even om het verkeer terug te sturen en ging weer weg. Daar sta je dan. De provincie is afgelopen week geweest en heeft beterschap beloofd......ja, voor wanneer. "Burgum wil toeristen ontvangen of weren?", aldus Menno Steenland op zijn Facebook.
Lees meer...

GYTSJERK - Gytsjerk viert feest. Zaterdagavond stond de optocht op het programma. Versierde skelters, fietsen en wagens werden voorafgegaan door De Marko's Burgum. De drumband, jeugddrumband en Color Guards lieten zich op feestelijke wijze zien en horen! Het publiek was massaal toegestroomd onder de zonnige weersomstandigheden!

BURGUM - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie hun beroep even verwisseld voor automonteur. Een autobestuurster van 20 jaar uit Burgum stond met een lekke autoband bij de Centrale in Leeuwarden. De politieagenten hebben de reserveband voor haar geplaatst zodat ze veilig naar huis rijden. En zo zie je maar weer.....

HURDEGARYP - 't Stationnetje voor jongeren en door jongeren is een project van jongerenwerk van KEaRN. In het treinstation van Hurdegaryp waar jongeren ‘op 3 sporen’ hulp kunnen krijgen maar ook heerlijk kunnen chillen. Die drie sporen zijn hulp bij ‘op weg naar werk’ ‘school of opleiding’ en ‘het stationnetje’ om heerlijk te chillen. Zaterdagmiddag was er een activiteiten middag op het Bolleveldje in Hurdegaryp. Jongeren van de doelgroep 16 en 27 jaar kwamen langs maar ook de wat jongere jeugd. Die wissels ? die staan goed !!
Lees meer...

TWIJZEL - Ook deze zomer zijn er in het kader van Tsjerkepaad veel kerken op zaterdagmiddag geopend om te bezichtigen. Vaak zijn er dan activiteiten in die kerk, uitingen van kunst of cultuur zijn maar een paar voorbeelden. In de Petruskerk in Twijzel staat deze zomer kunst van Floor Offinga, Annie Zijlstra Eeuwema en Jettie Holwerda centraal. De uitingen van kunst in de Petruskerk staan deze zomer in het teken van 100 jaar begraafplaats in Twijzel. Tsjerkepaad elke zaterdag t/m 8 september.
Lees meer...

GARYP - De langste parade aan duurzame voertuigen ooit. Recordpoging meeste elektrische voertuigen en meeste elektrische auto’s voor Guinness Book of Records. Dit is echter niet gelukt, maar het was wel een succes. 378 Elektrische voertuigen deden er aan mee, het hadden er 500 moeten zijn. En dit allemaal zaterdag op de Waldwei tussen Garyp en Leeuwarden. De weg was de hele dag afgesloten voor deze poging. Het publiek kon lopend over de Waldwei.
Lees meer...

Meer artikelen...