27
ma, jan
5 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

SURHUISTERVEEN- Op zaterdag 1, 8 en 15 februari speelt toneelvereniging De Trochsetters het blijspel Himel op Stelten in Brasserie Kolkzicht. De avondvoorstellingen van 1, 8 en 15 februari, beginnen om 20.00 uur. De traditionele seniorenmiddag voor alle 50-plussers van Achtkarspelen is op 1 februari om 14.00 uur.
Lees meer...

WYNS - Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns presenteert zondag 9 februari  een lezing van Henk Dillerop  (De Friese Baantjer). Henk werkt al meer dan veertig jaar tussen en met 'zware' criminelen. Vrijwel dagelijks heeft hij contact met moordenaars, verkrachters, overvallers, drugshandelaren, fraudeurs en brandstichters. De afgelopen vijftien jaar als gevangenisdirecteur en daarvoor ruim vijfentwintig jaar als rechercheur en als chef van de criminele inlichtingen dienst. 
Lees meer...

TYTSJERK - Na de pauze maken de aanwezigen kennis met Bouwe de Boer, onder andere Energiecommissaris van Fryslân. Ook kunnen we hem kennen als voorloper en aanjager op het gebied van duurzaamheid, energie en mienskip. Hij brengt mensen in beweging, onder meer door zijn aanstekelijke, inspirerende wijze van vertellen. De ‘Freonen fan Fossylfrij Fryslân’, of wellicht van de ‘Elfwegentocht’ die in 2018 georganiseerd werd en ‘Blue Zone Fryslân’, zijn actuele projecten waaraan Bouwe zijn steen bijdraagt.
Lees meer...

BURGUM - Bij de aanleg of vervanging van kunstgrasvelden in Tytsjerksteradiel wordt niet langer gebruik gemaakt van rubbergranulaat.
GroenLinks, PvdA en D66 kwamen donderdagavond met een motie om het materiaal daarom niet meer te gebruiken. De rubberkorrels van oude autobanden veroorzaken vervuiling in de bodem en het grondwater, zo blijkt uit onderzoek. Na een korte schorsing stemde de hele raad ermee in. Het college moet zoeken naar alternatieven. Het kostenplaatje daarvan is nog niet bekend.

SURHUISTERVEEN - Brandweer Surhuisterveen bericht: Vrijdagavond in actie voor de campagne #zetjelichtaan. We hebben op diverse fietspaden in ons gebied deze tekst aangebracht. Dit als reminder!!! Zien en gezien worden. Zowel voor fietser als ons van levensbelang!!!

Meer artikelen...