20
do, sept
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

SUMAR - Het is al weer een tijdje geleden dat er een schip te water is gelaten bij de scheepswerf in Sumar. Woensdag 5 september was het dan eindelijk zover voor scheepswerf IBIS. Het ging om de HD 42, die naar Harlingen zou varen om daar verder afgebouwd te worden.
Lees meer...

BURGUM - Rond de 100 belangstellenden zijn zondagmiddag geweest bij het optreden van Piter Wilkens en Marcel Smit in Glinstra State in Burgum. Dit viel binnen het programma van de opening van het "nieuwe" Glinstra State. Nieuwe, maar ook oudere nummers werden door de heren vertolkt. Het publiek moest even op gang komen, maar dat was gebruikelijk in Burgum, aldus Marcel Smit.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Afgelopen donderdag was er in het gemeentehuis een zogenaamde informatiecarrousel. Tijdens deze openbare bijeenkomst kunnen raadsleden technische vragen stellen over zaken die op de raadsagenda staan of komen. Ook is het mogelijk voor inwoners van de gemeente om in te spreken of iets te vertellen over hun initiatieven.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Een heuse afterparty maakt de Feanster Music Night helemaal compleet. Na het hoofdprogramma in De Flambou kan het publiek in de zalen van De Lantearne terecht om in ontspannen sfeer met een stuk muziek van Connected na te praten. Deze band uit Friesland speelt voornamelijk pop- en rockcovers uit de jaren zeventig tot heden en verzorgt niet alleen een groot gedeelte van het naprogramma, ze treden ook in het voorprogramma op.
Lees meer...

TWIJZELERHEIDE - Woensdagmorgen heeft wethouder Max de Haan van Achtkarspelen met een shovel symbolisch de eerste schep in de grond gezet in Twijzelerheide. Daarmee gaf hij het officiële startsein voor de wegwerkzaamheden aan de Doarpsstrjitte en Gealewei. ‘In de Doarpsstrjitte wordt hoofdzakelijk de weg opgeknapt, in het geval van de Gealewei wordt ook het riool vervangen’ aldus Max de Haan. ‘Het is de bedoeling dat door de reconstructie de snelheid van het verkeer afneemt.’
Lees meer...

HURDEGARYP - Spelletjes op school, opening Rijksstraatweg, matinee, touwtrekken, bingo, volleybaltoernooi, rommelmarkt, inline skaten, een dorps barbecue en een geweldig feest op zaterdagavond. Zie hier dorpsfeest Hurdegaryp 2018 op 14 en 15 september. Dat het ook nog onder prima weersomstandigheden mocht plaatsvinden was erg mooi. Het organiserende bestuur en veel vrijwilligers maakten samen met de dorpsgenoten er 2 prachtige dagen van op het plein en in de tent die op het erg mooie dorpsplein aan de vernieuwde Rijksstraatweg ligt.
Lees meer...

BURGUM - Voorkomen is beter dan genezen. Zeker als het gaat om armoede en schulden. Toch duurt het vaak jaren voor iemand met problematische schulden om hulp vraagt. Veel mensen weten zelfs nooit de weg naar ondersteuning te vinden. In de pilot Radicale Schuldpreventie, die vanaf 21 september van start gaat, krijgen inwoners uit de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel ondersteuning vóórdat hun financiële problemen uit de hand lopen.
Lees meer...

Meer artikelen...