13
do, aug
1 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Het is belangrijk dat doven en slechthorenden mee kunnen doen in de samenleving. Om de mogelijkheden te vergroten, gaat FC Extra (de school voor volwasseneneducatie van het Friesland College) in samenwerking met Hoor Friesland en de Stichting Lezen & Schrijven volwasseneneducatie op maat aanbieden aan deze doelgroep. Het volgen van regulier onderwijs voor doven en slechthorenden is ingewikkeld. 

In mei van dit jaar startte de werving van deelnemers. De eerste groep start op dinsdagavond 19 september a.s. bij het Friesland College in Leeuwarden. In totaal zijn er tien lesavonden in het najaar van 2017. Naast het inventariseren van de leerbehoefte van de deelnemers, wordt bestaand lesmateriaal verder getest en ontwikkeld voor deze doelgroep. Ook worden er vrijwilligers geworven en getraind om extra ondersteuning te bieden tijdens de cursussen. Vandaag vond de aftrap van dit educatietraject plaats.

Als het omgaan met functionele informatie in het dagelijks leven niet lukt (zoals interpreteren, lezen, schrijven, (digitaal) formulieren invullen en instructies opvolgen), ben je laaggeletterd. Men zegt ook wel: laaggeletterdheid is onvoldoende beheersing van basisvaardigheden taal, rekenen en digitaal. In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterd, dat is 18% van onze bevolking.

Inwoners van Friesland die doof of slechthorend zijn, kunnen zich nog tot uiterlijk 1 oktober a.s. opgeven door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Advertentie