13
do, aug
1 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BUITENPOST - Zaterdag 23 september is de officiële en feestelijke opening van het stationsgebied in Buitenpost. De activiteiten beginnen om 08.30 uur met een burendagontbijt. Aansluitend is de openingshandeling bij de nieuwe voetgangersbrug. Daarna rijdt een paardentram met twee Friese paarden tussen het station, De Kruidhof en de nieuwe Poiesz in het centrum. In Achtkarspelen is het sinds 2007 goed gebruik dat de gemeente op burendag een (gratis) ontbijt organiseert voor de inwoners van Achtkarspelen. Ieder jaar trekt deze activiteit veel belangstelling.

Het ontbijt start om 08.30 uur bij de voetgangersbrug op het stationsplein. Raadsleden, burgemeester en de wethouders van Achtkarspelen serveren voor alle inwoners van de gemeente een ontbijt. Inwoners kunnen kennismaken met elkaar en met raadsleden en bestuurders van de gemeente. Meteen daarna, om 10.30 uur, is de officiële opening. PaardentramEen paardentram met twee Friese paarden rijdt tussen het station, De Kruidhof en de Poiesz. Op de route is van alles te beleven. Er is live-muziek en in De Kruidhof is de nieuwbouw te bekijken en krijg je informatie over het ‘Silence of the Bees’ project. De tuin en speeltuin zijn gratis toegankelijk. Wie bij de nieuwe supermarkt uitstapt, kan rekenen op gratis koffie met gebak. Kinderen kunnen zich laten schminken. 

Werkzaamheden afgerond
Ruim een jaar na de start van de werkzaamheden in Buitenpost, mag het resultaat er zijn. De parkeerplaatsen aan de noordkant van het station zijn uitgebreid. Door een voetgangersbrug over het spoor is de parkeergelegenheid verbonden met het station. Verder ligt er een natuurlijke wandelroute van het station naar De Kruidhof en het centrum. Ook zijn de Julianalaan, Edisonstraat en Schoolstraat opgeknapt en is het stationsplein tussen het gemeentehuis en het station opnieuw ingericht. Het station in Buitenpost is een belangrijke plek. Arriva vervoert circa 7.500 reizigers op een gemiddelde werkdag tussen Leeuwarden en Groningen. Station Buitenpost is een plek waar de trein altijd stopt, 1.800 reizigers maken dagelijks gebruik van het stationsgebied. Programma08.30 uur - Burendagontbijt10.30 uur - Officiële opening11.00 uur - Rit in de paardentram13.00 uur - Einde activiteiten ParkerenParkeren kan op het nieuwe parkeerterrein aan de noordkant van het station. Via de voetgangersbrug is het stationsplein te bereiken.
Advertentie