13
do, aug
1 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BUITENPOST - Wie hulp nodig heeft bij het aanvragen van kwijtscheldingen of huurtoeslag, of het doen van een belastingaangifte kan dit najaar terecht in bibliotheken Buitenpost en Surhuisterveen. Daar begint binnenkort de cursus Digisterker.Wie hulp nodig heeft bij het aanvragen van kwijtscheldingen of huurtoeslag, of het doen van een belastingaangifte kan dit najaar terecht in bibliotheken Buitenpost en Surhuisterveen. Daar begint binnenkort de cursus Digisterker.


Bij de overheid zijn steeds meer zaken digitaal te regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Hoewel de Belastingdienst het probeert zo makkelijk mogelijk te maken, is het niet voor iedereen even eenvoudig om zulke zaken online te regelen.

Voor hen is er de digivaardigheidscursus Digisterker in de bibliotheek. Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, in een kleine groep en onder begeleiding van gecertificeerde docenten. De cursus start maandag 18 september in Bibliotheek Buitenpost en woensdag 20 september in Bibliotheek Surhuisterveen. De cursus kost €12,50 voor leden en 15 euro voor niet-leden. Alle cursisten ontvangen een cursusboek waarmee ze thuis kunnen oefenen en de informatie kunnen nalezen. 

Cursisten leren tijdens de cursus stap voor stap hoe ze handig en veilig informatie kunnen vinden en hoe ze digitaal iets bij de overheid kunnen regelen. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je het? De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente komen aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor verschillende mijn-omgevingen, de besloten gedeelten van overheidswebsites waar iedereen zelf zijn zaken kan regelen. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. 

Vragen of aanmelden voor deze activiteiten? Kom dan naar de bibliotheek, bel 088 – 16 56 123 of kijk op ontdekdebieb.nl.
Advertentie