13
do, aug
1 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
EASTERMAR - Zondag 1 oktober zingen de Roden Girl Choristers, het meisjeskoor van de Stichting Koorschool Noord Nederland, een concert in de Dorspkerk van Eastermar. Aanleiding is de tweejaarlijkse studiereizen die het koor naar Engeland maakt. Het koor laat onder meer Anglicaanse muziek horen die ze in juli tijdens de studiereis naar Engeland zong en hoopt op giften om te sparen voor een volgende studiereis.


Wie kennismaakt met de Roden Girl Choristers, ziet een groep meiden die met veel inzet en enthousiasme voor hoge kwaliteit gaan. Behalve de twee repetities in de week, ontvangen alle choristers ook individuele zanglessen. Een aantal meisjes worden opgeleid als solist. Een groot aantal solisten zullen tijdens dit concert van zich laten horen. Muziek van o.a Mendelssohn, Bach, Liddle en Rutter staat op het programma. Wie kennismaakt met de Roden Girl Choristers, ziet een groep meiden die met veel inzet en enthousiasme voor hoge kwaliteit gaan. Behalve de twee repetities in de week, ontvangen alle choristers ook individuele zanglessen. Een aantal meisjes worden opgeleid als solist. Een groot aantal solisten zullen tijdens dit concert van zich laten horen. Muziek van o.a Mendelssohn, Bach, Liddle en Rutter staat op het programma. Het koor zingt veel Anglicaanse muziek. De heldere, strakke, stralende klank van Engelse jongens- en meisjeskoren dienen als voorbeeld. Iedere twee jaar reist het koor af naar Engeland om een week lang in de huid van een Engels meisjeskoor te kruipen. Elke dag zingen de choristers in prachtige kathedralen en ontvangen masterclasses van collega-dirigenten. Afgelopen juli was het koor te gast in Hereford Cathedral, Tewkesbury Abbey, St. John’s College Cambridge en Ely Cathedral. Het is prachtig om te ervaren hoe de meisjes in muzikaal opzicht groeien en de groep sociaal nog meer naar elkaar toetrekt. 
Aangezien de koorschool geen subsidie krijgt, organiseren we sponsoractiviteiten om de fondsen voor deze reizen te werven. Het is bijzonder om met jonge mensen op dit niveau serieuze muziek uit te voeren. We bieden u de gelegenheid om dit gratis te komen beleven. We hopen op uw gulle gift bij de uitgang. Na afloop staat de koffie en thee klaar. Het concert begint om 16.30 uur.--

Over de Roden Girl Choristers (RGC)De Roden Girl Choristers is een enthousiast meisjeskoor met tussen de 20 en 25 meisjes in de leeftijd van 8-20 jaar. Deze dynamische groep, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, bestaat sinds september 2000 en streeft ernaar referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland. Het koor musiceert op topniveau en heeft een plaats op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland en in het buitenland. Met ongeveer 20 concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers een grote schare enthousiaste toehoorders. De vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries. 

Meer informatie, een concertagenda en geluidsfragmenten zijn te vinden op: www.rodengirlchoristers.nl  en www.roderjongenskoor.nl

www.youtube.com

Advertentie