10
ma, aug
1 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BUITENPOST - Het college van Achtkarspelen wil een extra bijdrage van € 40.000 beschikbaar stellen voor de realisatie van een multifunctioneel sportveld in Augustinusga. Voor het huidige trainingsveld van SV ASC’75 heeft de gemeenteraad geld vrijgemaakt voor renovatie. Het veld wordt momenteel alleen door de voetballers gebruikt. ‘Door er een multifunctioneel sportveld van te maken kunnen bij zeer natte weersomstandigheden ook andere verenigingen in Augustinusga hiervan gebruik maken.


Ook basisscholen en verenigingen uit naburige dorpen kunnen het veld gebruiken’, aldus wethouder Jouke Spoelstra. ‘Hiermee wordt de samenwerking tussen de verenigingen en dorpen gestimuleerd, dat komt de leefbaarheid alleen maar tegemoet.’

Energie
Er is veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van een plan voor het multifunctionele sportveld. Om het veld te realiseren is gezocht naar financieringsmogelijkheden. Wethouder Spoelstra is blij met de inzet van de inwoners van sportdorp Augustinusga. ‘Ze hebben op eigen kracht en initiatief diverse subsidies binnen weten te halen. Het is bewonderenswaardig hoe ze dit hebben weten te regelen.’ Het is nu aan de raad van Achtkarspelen of zij zich kunnen in het voorstel van het college.
Advertentie