25
vr, sept
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BUITENPOST - In 2017 worden zeven van de tien consultatiebureaus binnen de gemeente gesloten. De drie consultatiebureaus waar u vanaf 1 april 2017 terecht kunt zijn: Buitenpost, Surhuisterveen en Kootstertille.


Maakt u op dit moment gebruik van het consultatiebureau dan ontvangt u binnenkort praktische informatie van de GGD bij welke locatie u vanaf 1 april 2017 terecht kunt.

Reden sluiting
Een aantal jaren geleden hebben bijna alle Friese gemeenten besloten tot vermindering van het aantal consultatiebureaus. De achterliggende gedachte daarbij was dat er bezuinigd moest worden. De gemeenteraad van Achtkarspelen heeft toen besloten hier niet in mee te gaan, omdat men er niet van overtuigd was dat dit geen consequenties voor de kwaliteit van de zorg zou hebben. Daarom zijn zeven extra consultatiebureaus de afgelopen jaren open gebleven.

Nu is – gelukkig – gebleken dat die eventuele nadelige gevolgen voor de kwaliteit van de zorg er niet zijn; reden voor de gemeenteraad om weer in de pas te lopen met de overige gemeenten in Friesland en de extra consultatiebureaus per 1 april van dit jaar te sluiten.
Advertentie