25
vr, sept
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
EARNEWALD - We wandelen door moerasbos en rietvelden terwijl het langzaam donker wordt in Nationaal Park De Alde Feanen. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. We genieten van alle vogelgeluiden en van de volle maan.  Laat u verrassen door de sterrenhemel in dit grootste laagveenmoeras van West-Europa. Wilt u op zondag 12 maart van 18.00 tot 20.00 uur in de schemering mee op excursie onder leiding van een gids van It Fryske Gea? Geef u dan op voor vrijdag 10 maart om 15.00 uur.  tel. (0511) 53 96 18.

Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-). Trek waterdicht schoeisel en warme kleding aan.

Luisteren naar nachtdieren
We wandelen deze namiddag door het licht naar het donker. Eerst zien we de zonsondergang en daarna de opkomst van de volle maan, een bijzonder moment! In de schemer gakken de ganzen. Nachtdieren laten zich horen en de sterrenhemel is in dit donkere natuurgebied op zijn mooist. Aan bod komen de nachtdieren zoals uilen, boommarters en vleermuizen, hun schuilplaatsen, maar ook lichtvervuiling. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. Tijdens heldere nachten is de sterrenhemel goed te zien en laten we ons pad verlichten door de maan. Laarzen of waterdicht schoeisel is aan te bevelen.

Foto: W. Pekema
Advertentie