25
vr, sept
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BUITENPOST - Op 31 maart wordt om 20.00 uur de rode loper uitgerold voor de première van de musical Ester in Buitenpost. Daarna wordt de voorstelling nog op 1, 2, 7, 8 en 9 april uitgevoerd. Ruim 100 Buitenposters spelen een rol in en rondom deze groots en professioneel opgezette musical die wordt geregisseerd door Atsje Lettinga en Sander Stienstra (muziek) van de Muzykpleats Buitenpost.


In de speciaal voor deze gelegenheid tot theater omgetoverde kerkzaal aan de Voorstraat 15 kunnen mensen genieten van toneelspel, zang en muziek. Een musical die ontroert en verrast, maar zeker ook een musical met humor.
Wie ben jij en waar sta jij voor? De musical is een moderne bewerking van het Bijbelboek Ester dat gaat over de ontheemding van het joodse volk. De musical transformeert dat verhaal naar de wereld waarin wij leven en naar onze eigen positie daarin. Ook vandaag gebeurt het dat mensen geen plek krijgen omdat ze vreemdeling zijn, anders geaard of omdat ze anders denken. Het thema van de musical houdt ons een spiegel voor en vraagt: “Wie ben jij en waar sta jij voor”? Het was vanaf het begin nadrukkelijk de bedoeling dat het een samenbindend project voor de dorpsgemeenschap zou zijn. Jong en oud, kerkelijk of niet, werd uitgenodigd om mee te doen. Deze oproep resulteerde in een groep van ruim 100 enthousiaste Buitenposters die vanaf medio vorig jaar op allerlei gebied actief en enthousiast bij het project betrokken zijn. Denk daarbij aan zang, toneelspel, muziek, decorbouw, kleding, financiële acties en catering.

Sponsors en vrijwilligers
Deze musical kan worden gerealiseerd dankzij de steun en bijdragen van vele ondernemers in (en zelfs ook buiten) Buitenpost, de opbrengst van diverse acties en de inzet van vele vrijwilligers. Bovendien werd financiële steun verleend door onder andere de Vereniging Plaatselijk Belang Buitenpost, de gemeente Achtkarspelen en het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân.

Voorstellingen en kaartverkoop
De voorstellingen zijn in de theaterzaal in de Kruiskerk, Voorstraat 15 in Buitenpost op:

* Vrijdag 31 maart (première), aanvang 20.00 uur

* Zaterdag 1 april, aanvang 20.00 uur

* Zondag 2 april, aanvang 15.00 uur

* Vrijdag 7 april, aanvang 20.00 uur

* Zaterdag 8 april, aanvang 20.00 uur

* Zondag 9 april, aanvang 15.00 uur


 
Advertentie