25
vr, sept
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
BURGUM - Op veel plaatsen in de Kanaal 30 regio waren activiteiten in vele musea georganiseerd om Pake en Beppe de vakantie door te helpen, zo ook in het Streekmuseum in Burgum. Als thema deze keer ‘Terug het klooster in’ Knutselen, schat zoeken en gewoon heerlijk door het museum lopen om het vele moois te bekijken. De hele week was het tussen 13 en 17 uur gezellig druk, Ook zaterdag- en zondagmiddag is het museum nog geopend.


Het was alweer een tijdje terug dat in het Streekmuseum was geweest, altijd gezellig en prima koffie daar. Voor die koffie kwam ik niet deze keer maar voor de activiteiten.
Ontvangen worden door monnik Gerardus die door vrienden ook wel Geert genoemd word is altijd leuk. Trouwens ook alle andere vrijwilligers in het museum staan klaar voor echt iedereen !

Vrijdagmiddag was het gezellig druk maar omdat ik iets later dan gehoopt aanwezig was waren er ook al een aantal pake’s en beppe’s (heit en mem) met hun (klein) kinderen weer naar huis gegaan.
De kinderen die er nog waren hadden het nog druk, een aantal was aan het schilderen en buiten waren ze aan het schat zoeken.
Ook werd er verteld hoe je spiegels moest maken, en over vuursteentjes kwam je alles te weten.

Mooi is ook de tijdelijke expositie over vakmanschap in de gemeente Tytsjerksteradiel waar echt handgemaakte producten staan. Een prachtige tafel en 2 doodskisten, eentje van schaaldelen en eentje van bamboe zijn er onderdeel van.
De Hendrik Bulthuis kamer is er ook, zelfs een echte BM-er staat in deze ruimte.
De komende dagen staan er weer veel activiteiten op het programma in het museum, een mooie is de sterrenkijkdagen op 3, 4 en 5 maart. Voor meer info verwijs ik u graag naar www.observeum.nl

Jan Kamminga

Advertentie