19
di, mrt
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
SURHUISTERVEEN - De CDA-fractie bracht een werkbezoek aan de Kledingbank in Surhuisterveen. De naam: “Voor, Door en Met Elkaar” sluit naadloos aan bij een van de CDA-uitgangspunten: solidariteit!De Kledingbank is ondergebracht bij het t Kledinghûske. Hier wordt tweedehands, maar ook nieuwe kleding verkocht. Tweede hands kleding wordt ingebracht door particulieren. Nieuwe kled-ing krijgt t Kledinghûske van een aantal kledingzaken uit de gemeente, die hier voor hun restparti-jen een mooie nieuwe bestemming vinden.


De Kledingbank is bestemd voor de mensen, die ook gebruik maken van de voedselbank. Zij kun-nen per week 3 artikelen gratis ophalen.
t Kledinghûske kent geen speciale doelgroep. De een is op zoek naar iets bijzonders, vintage en de ander zoekt iets betaalbaars. Mensen, die gebruik maken van de voedselbank krijgen 10% korting op de artikelen in t Kledinghûske, net als de mensen, die kunnen aantonen van een mini-mum uitkering rond te moeten komen. In tegenstelling de Voedselbank, die een gemeentelijke af-bakening voor haar klanten heeft kent de Kledingbank deze geografische beperking niet. Binnen de gemeente is er een nauwe samenwerking tussen de Kledingbank, de Speelgoedbank en de Voedselbank.

De CDA-fractie was onder de indruk van het werk, dat de elf vrijwilligers onder leiding van Rinnie Leegsma hier verricht. Ze roept kledingzaken in Achtkarspelen en omgeving op ook hun restparti-jen hier te doneren! Daarnaast wordt de inbreng van particulieren van schoon en niet-versleten kleding op prijs gesteld.

Voor meer info www.hetkledinghuske.nl