20
za, apr
2 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
BURGUM - Ruim 75 kinderen waren zaterdagmiddag in de grote zaal van Glinstra State op uitnodiging van en georganiseerd door het FCJT heerlijk bezig. Er was weer de knutselmiddag waar op verschillende tafels verschillende werkjes gemaakt konden worden. Druk was het in de ‘tattoo shop’ echte nep tattoos konden op armen en benen gezet worden. Deze goed georganiseerde middag kon alleen maar omdat er heel veel vrijwilligers waren die de kinderen daar waar nodig begeleiden.


Op naar Glinstra waar het FCJT, de Federatie Christelijk Jeugdwerk Tytsjerksteradiel weer de jaarlijkse knutselmiddag organiseerde. Vanaf 14 uur waren er ruim 75 kinderen die bezig waren met onder andere letter slingers maken, cup cakes versieren (en opeten) schilderen en lettering. Zeer druk was het in de ‘tattoo shop’, net geen echte tattoo maar voor een paar dagen super echt lijkend. 

Het opvallende van deze middag ? de beroemde speld in de hooiberg was er niet maar mocht die fictieve speld wel op de grond vallen dan kon je die horen vallen. Bij een aantal tafels concentratie alom, gebogen ‘koppies’ zeer geconcentreerd bezig en dit ondanks dat er wel heel veel kinderen aan de 7 grote tafels zaten. het was bijzonder rustig ........Heel even werd het ‘onrustig’ er bleek een jarige jonge dame te zijn. Natuurlijk werd er gezongen en deze jonge dame genoot al liet ze dat niet blijken. Ze knutselde gewoon door maar haar lach verklapte veel ……. 

Een tasje met al die gemaakte dingetjes ging mee naar huis en thuis ….. al die kinderen moesten waarschijnlijk even ‘uitleven’ de energie moest er toch nog wel even uit. De vele FCJT vrijwilligers bleven achter en mochten nog even opruimen, iets wat ze ‘gewoon’ nog even deden.

Jan Kamminga