18
wo, sept
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
BURGUM - MKB-Nederland heeft de derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. Vrijdag is de derde editie van de ‘Dag van de Ondernemer’. Directie en personeel van Solidd is vandaag door het college van gemeente Tytsjerksteradiel in het zonnetje gezet voor hun doorzettingsvermogen.


Dag van de Ondernemer in Tytsjerksteradiel
Het college van Tytsjerksteradiel heeft zich bij de start al aangesloten bij dit initiatief. “Wy fine ûndernimmerskip hiel belangryk”, vertelt burgemeester Jeroen Gebben. “Foar ús is it net mear dan fanselfsprekkend om mei te dwaan oan dit moaie ynitiatief fan MKB, troch in ûndernimmmer út ús gemeente op de ‘Dag van de Ondernemer’ ús wurdearring oer te bringen.”  “Wy bin as gemeente ûnder de yndruk fan it trochsettingsfermogen fan ûndernimmers. Sa hat de direksje fan Solidd fanút in oername yn koarte tiid it bedriuw in nij elan joun en is drok dwaande mei ynnovaasje en oplieding fan meiwurkers. Solidd hat in liedende posysje yn de merke fan swiere stielkonstrukjes, lykas de bou fan brêgen en stowen en slûzen. It bedriuw biedt wurk oan mear as 50 minsken. Der binne wy grutsk op.” 

Bruggenbouwers
“Het bouwen van zware beweegbare stalenconstructies is ons specialisme”, zo vertelt algemeen directeur Jan Willem Stob. “Met de kennis en de 60 jaar ervaring die wij in huis hebben zijn we in Nederland een soort van uitstervend ras. Het afgelopen jaar hebben we na een overname een goede orderportefeuille weten op te bouwen. Om onze toonaangevende positie te behouden moeten we voortdurend nadenken over wat er op ons pad komt en flexibel inspelen op maatschappelijke en economische trends en ontwikkelingen. Dat is iets waar we dagelijks mee bezig zijn.”“Net als bij veel andere technische bedrijven, is er een gebrek aan voldoende instroom van goed opgeleide jongeren”, aldus Jan Willem Stob. “Willen we onze positie behouden, dan zullen we nieuwe technieken moeten introduceren en aan interne scholing moeten doen. We oriënteren ons actief op nieuwe toepassingen en technieken zoals robotisering en 3d-printing. Dat is best ingewikkeld omdat we in het algemeen niet seriematig werken. 

Bedrijfsschool
Geschikt personeel is de komende jaren de grootste uitdaging, de projecten zijn er wel. Solidd gaat daarom in samenwerking met het onderwijs jongeren interesseren voor techniek en binnen het bedrijf opleiden. “De specialistische kennis van de ervaren medewerkers kan zo worden overdragen op de jongeren, aldus Jan Willem Stob.  “Onze ambitie is dat jongeren graag bij ons willen werken en zich thuis voelen bij Solidd. Het product dat wij maken is in alle opzichten uniek. Kijk maar naar de nieuwe brug Burgum de tafelbruggen van Aduard en Zuidhorn en de 3 stuwcomplexen bij Driel, Amerongen en Hagestein. Daar zijn we met z’n allen trots op bij Solidd.”

Foto: Marcel van Kammen