Volg ons:       Nu live:

Nieuws
HARKEMA - De tentoonstelling van volièrevereniging De Woudzangers, die deze dagen in Harkema wordt gehouden, is opnieuw van een uitstekend niveau, zo meldt De Feanster op haar site. De keurmeesters die de vogels beoordeelden, zijn zeer lovend over de kwaliteit van de show. ,,Er zijn topvogels die straks op de mondiaal niet zullen misstaan”, zo staat onder andere in het keuringsrapport.

‘De mondiaal’ is het wereldkampioenschap voor vogels dat in januari in de IJsselhallen in Zwolle wordt gehouden. Leden van De Woudzangers zullen er ook van de partij zijn. Zowel op nationale als op internationale kampioenschappen slepen De Woudzangers doorgaans de nodige prijzen in de wacht.
Op de show in de grote zaal van café De klok in Harkema zijn in totaal 529 vogels te bewonderen. De tentoonstelling ging donderdag van start en duurt in totaal drie dagen. 
De tentoonstelling van De Woudzangers betreft een grote show. De Woudzangers is met rond de tweehonderd leden de op een na grootste volièrevereniging van Nederland. De Woudzangers vieren dit jaar het zestigjarig bestaan. De tentoonstelling wordt voor de 59ste keer gehouden.

Foto: © Atze H. van der Ploeg
Advertentie