20
ma, mei
5 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
GYTSJERK - Grond-, weg- en waterbouwer Jelle Bijlsma in Gytsjerk heeft de betonbouwtak van het in surseance verkerende DVJ in Joure overgenomen, zo meldt de LC op haar website. Materieel gaat het om zes medewerkers die per direct in dienst zijn getreden van Bijlsma. Een overnamesom wil Jelle Koen Bijlsma niet noemen. Met de overname voegt de onderneming een nieuwe tak toe aan zijn activiteiten. Volgens Bijlsma heeft het bedrijf in één klap de kennis en ervaring in huis gehaald voor de bouw van gemalen, bruggen, waterbassins, duikers, inlaten en kelders. Voorheen werden deze werkzaamheden - vaak onderdeel van weg- en waterbouwprojecten - uitbesteed aan onderaannemers.

'Projectomvang fors'
Bijlsma: ,,Het aantal nieuwe medewerkers mag niet zo groot zijn, de projectomvang is fors. Het is een mooie aanvulling op onze activiteiten.’’ In de deal van de onderneming ligt de bouw van vier gemalen voor Wetterskip Fryslân besloten.
Volgens DVJ-advocaat Oscar van Oorschot worden de 240 schuldeisers van het bedrijf niet beter van de overname. De activa waren verpand aan de bank, die ook de opbrengst incasseert. Hiermee zijn geen grote bedragen gemoeid, aldus Van Oorschot. ,,Betonwerk gaat tenslotte over een betonmolen, bekisting en wapeningsstaal.’’

In het stof
Vorige week werd een akkoord met de schuldeisers van DVJ bereikt. Zij nemen genoegen met slechts een klein deel van hun vorderingen. Tijdens een kort geding beet ook de Belastingdienst in het stof, die niet mee wilde gaan in het akkoord.
De fiscus dacht als preferent schuldeiser meer te kunnen incasseren. De kortgedingrechter wees de dienst terecht. ,,We hebben een mail ontvangen waarin de Belastingdienst ons ermee feliciteerde dat we de rechter hebben weten te overtuigen. Daaruit leid ik af dat ze ook niet in beroep gaat tegen de uitspraak’’, aldus Van Oorschot.

Bron: LC