27
do, juni
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
SURHUISTERVEEN - Al sinds september zijn de spelers van toneelvereniging De Trochsetters druk bezig met het repeteren van het blijspel Gewoan te gek. Het stuk is geschreven door Ton Davids en overgezet in het Fries door Janny van der Veen en wordt zoals vanouds geregisseerd door Wieke Veenstra. Het blijspel gaat over vier ex-psychiatrische patiënten Lisette, Femmie, Isar en Bram.

De sociotherapeut Toos moet hun begeleiden om weer een plekje te krijgen in de ’normale’ maatschappij. Helaas doet Toos vaak iets te goed haar best. De bewoners van de Van Speykstraat lijken nog niet echt op ’normale’ mensen en de verantwoordelijke wethouder komt polshoogte nemen of de subsidie wel goed besteed wordt of dat toch de geldkraan dicht gaat. In dat geval zouden de bewoners weer terug moeten naar de inrichting. Om dit te voorkomen geeft Toos de bewoners een duidelijke instructie hoe ze zich moeten gedragen als de wethouder opnieuw langs komt.

Op eigen ’gekke’ wijze laten ze de wethouder merken dat ze prima voor zichzelf kunnen zorgen. Daarbij krijgen ze onverwacht hulp van hun nieuwe buren. Wie is hier nu echt gek? Met een beetje lef en een beetje bedrog regelen de ex-gekken hun eigen zaken. Hoe dit allemaal afloopt is te zien op de zaterdagavonden 2, 9 of 16 februari 2019. “Dit wordt weer een echte dijenkletser”, zo nodigt De Trochsetters haar publiek in de zaal van Brasserie Kolkzicht aan De Kolk in Surhuisterveen. De kaartverkoop start half januari.

De afbeelding is gemaakt door Linda de Klein