27
do, juni
3 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
BURGUM - Binnenlopend bij weer een nieuwe expositie van Vakwerk Burgum aan de Tsjibbe Geartsstrjitte is de eerste indruk ‘kleurrijk’. En inderdaad bij deze zondagmiddag geopende nieuwe expositie staan of hangen heel veel kleurrijke kunstwerken. 6 Kunstenaars en de organiserende dames Hanneke Brugman, Tineke Brugman en Joke Ket, de DUZZZ dames, exposeren er hun werk. Schilderijen in verschillende kleurrijke stijlen, foto’s, glas werk en meer, veel meer.


Alweer een opening bij VAKwerk Burgum ? het klopt elke 2 maanden hangt en staat er in de expositie ruimte aan de Tsjibbe Geartsstrjitte 3 weer nieuwe kunstwerken van altijd zeer diverse kunstenaars. Eerlijk is eerlijk ik was iets aan de late kant maar omdat alle kunstenaars en bezoekers achter in de ruimte stonden had je een mooi overzicht en het eerste wat bij mij ‘binnen kwam’ toen ik arriveerde was ‘kleurrijk’. Opvallend is ook nu weer de hoeveelheid kunstwerken die er staan, best wel veel eigenlijk maar waar je ook in die grote ruimte staat alles is te overzien. De werken van de verschillende kunstenaars zijn wel bij elkaar gehangen of gezet maar altijd is er voldoende ruimte om van wat grotere afstand de werken te bekijken. Ondertussen luisterden de aanwezigen naar de kunstenaars die vertelden over hun werk. Een korte uitleg over hun werk, de manier van werken en regelmatig ook waar de inspiratie weg kwam. 

Een mooi voorbeeld van die inspiratie is die van Joke Ket, omdat ze één van de organiserende dames is hangt of staat, haar, maar ook het werk van haar zussen bij elke expositie in de prachtige ruimte. Ze vertelde het deze opening niet maar ik tref haar natuurlijk elke 2 maanden (en vaker) en ken haar werkwijze. Ze schildert heel veel met inspiratie van (vaak) Vlieland of Ameland of een andere ‘kust strook’ maar vaak wel als onderwerp het Wad. Ze gebruikt dan ook materialen die ze daar op het strand of langs een dijk gevonden of gezocht heeft en verwerkt die in haar schilderijen.Het leuke van deze expositie ? Er is nog een kunstenaar die haar inspiratie van het Wad haalt.2 Kunstenaars met het zelfde ‘onderwerp’ maar echt heel anders gemaakt. Wel erg mooi om te zien overigens, zeker de verschillende manieren van werken maar ook de uitvoeringen zijn heel divers.

Er hangt en staat natuurlijk veel meer moois en ook nu ga ik dat verder niet schrijven wat welke kunstenaar maakte. Ik zou er een uitnodiging van willen maken, ga eens kijken aan de Tsjibbe Geartsstrjitte nummer 3. De toegang is uiteraard gratis. Deze expositie is tot en met eind februari te bekijken, op woensdagmiddag van 13 tot 17 uur. Op vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur. Ook op de eerste zondag van de maand is de expositie tussen 13 en 17 uur te bekijken. Elke keer zijn er kunstenaars aanwezig om u eventueel uitleg over hun en andere werken te geven. U vindt VAKwerk Burgum tegenover de Hema en Leffel SportsDwear Ook ‘van ver’ is geen probleem, u parkeert uw auto op nog geen 50 meter afstand op het nieuwe Tsjibbe Geartspleinplein midden in het dorp aan de doorgaande weg.
De meeste kunstwerken zijn ook te koop. Voor vaak heel redelijke prijzen.

Jan Kamminga