27
do, juni
3 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
SURHUISTERVEEN - Met het verwisselen van de oude met de nieuwe vlag was het donderdagmiddag burgemeester Gerben Gerbrandy die de zin in de titel van dit verslag uitsprak. Het was bij het bereiken van het hoogste punt van de bouw van de nieuwe brandweer kazerne aan de Lauwersweg in Surhuisterveen. Deze vlag hing op ruim 17 meter hoog en werd met een hoogwerker van de brandweer bereikt. De nieuwe kazerne is (wordt) helemaal circulair gebouwd, is gas vrij en helemaal energie neutraal.


Eén van zijn laatste ‘buiten het gemeentehuis’ klusjes van burgemeester Gerbrandy. Donderdagmiddag was hij dé aangewezen persoon om de vlag te verwisselen die in een lichtmast op ongeveer 17 meter hoog hing en hiermee het hoogste punt ‘feestje’ van de nieuwbouw van de brandweer kazerne in Surhuisterveen gestalte te geven .

Een flink aantal genodigden en ook flink wat pers verzamelden zich kort voor 16 uur bij lunch huis De Lauwers aan de Lauwersweg in Surhuisterveen. Onder de genodigden ook burgemeester Gerbrandy.Na het welkom werd het gezelschap uitgenodigd om mee te lopen naar de in aanbouw zijnde brandweer kazerne, een wandeling van nog geen 100 meter. Begin september is de bouw begonnen en fundering en het stalen casco waren nu klaar en het hoogste punt was bereikt.  Reden voor een bescheiden feestje.Aangekomen op de bouwlocatie stond de brandweer hoogwerker uit Drachten klaar om de burgemeester naar 17 meter hoogte te brengen om de oude vlag te verwijderen en de nieuwe op te hangen. Kort voor het omhoog gaan toch maar even gevraagd ‘Hoe is it mei de hichtefrees boargemaster ?’ het antwoord was prima, ‘in bytsje wol mar ik bin yn feilige hannen’ Ook zei de burgemeester dat dit ‘It hichtepunt yn myn karrière’ was. Of hij hiermee zijn hoogtepunt of misschien wel het hoogste punt bedoelde ? Ik heb nog een kleine maand om het hem te vragen ….. Het verwisselen van de vlag was nog even een klusje, het paste blijkbaar net niet. Maar ….. kunnen brandweermannen en burgemeesters niet prima oplossingsgericht werken ? Het lukte uiteindelijk wel.

De nieuwe vlag hing en het gezelschap ging weer naar het Lunch huis waar nog een paar korte toespraakjes waren.  Er werd verteld over het energie neutrale gebouw en dat het ook helemaal circulair gebouwd gaat worden. De burgemeester was er blij mee en vertelde dat ze eerst ‘tegen’ waren maar ‘lang om let’ komt de prachtige kazerne er toch.Omdat burgemeester Gerbrandy op 5 februari afscheid neemt liet hij nu al weten dat zijn opvolger, Dhr. Oebele Brouwer, dan natuurlijk burgemeester Brouwer de kazerne komt openen. ‘Ergens in juni of juli’ 

Hapje, drankje en ‘de neipetearen’ volgden, de algemene conclusie was dat iedereen blij met deze nieuwe kazerne was ‘folle moaier, grutter en better as de âlde kazerne oan de Badlaan’ 

Jan Kamminga