27
do, juni
3 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
EARNEWÂLD – Op maandag 21 januari organiseert It Fryske Gea voor de zeer vroege vogels een vaartocht, waarbij de volledige maansverduistering (bloedmaan) bewondert kan worden. Van 05.00 - 07.30 uur varen door Nationaal Park de Alde Feanen om dit schitterende fenomeen mee te maken. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/vollemaan-vaartocht-21-01 of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 6,- op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 9,- (alleen voor volwassenen).

In de schemering wordt van wal gestoken en varen de gasten de volle maan tegemoet. Luister naar de natuur en laat je verrassen door de spectaculaire sterrenhemel. De Alde Feanen heeft uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie. Ga mee op vaarexcursie en leer over de vele water- en roofvogels. Dankzij de volledig elektrische boot worden de dieren niet weg gejaagd, maar kan men ze van heel dichtbij bekijken. Misschien spot je zelfs wel een ree? Dit gebied is het grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa en kent een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. Natuurgids Andries Dijkstra legt eea graag nader uit.

Wist je dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot ‘De Blaustirns’. De boot vaart op zonne-energie, maar geen zorgen, de boot heeft een accu die de zonne-energie van overdag heeft opgeslagen! Vergeet niet een warme jas mee te nemen, want vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig.

Mocht er sprake zijn van een weersverwachting met een geheel bewolkte hemel, dan gaat de excursie niet door.