11
wo, dec
1 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Nieuws
BUITENPOST - Een grote groep enthousiaste Buitenposters deed mee aan de eerste workshops voor de musical Mozes die eind maart/begin april 2020 in Buitenpost wordt opgevoerd. Na de succesvolle musical Ester in 2017 zijn nu de voorbereidingen voor de musical Mozes gestart onder de inspirerende leiding van regisseur Atsje Lettinga.


Meeloper of koploper
De musical gaat over Mozes. ‘Meeloper of koploper’ luidt de ondertitel. Tijdens de workshops werd onder andere in kleine groepjes geoefend achter elkaar aan te lopen, waarbij de deelnemers wisselend koploper en meeloper waren. Als koploper moest ervoor gezorgd worden dat het groepje mee kon komen tussen obstakels en andere groepjes door. Meeloper zijn leek makkelijker, maar het was nog niet zo eenvoudig om in hetzelfde tempo achter iemand aan te lopen en diegene niet op de hakken te trappen. Met de ogen dicht en de hand op de schouder van degene die voor je liep, was zo mogelijk nog lastiger. 

Mozes in de tijd van nu
In grote lijnen vertelt de musical het levensverhaal van Mozes. In de musical wordt dit verhaal getransformeerd naar een verhaal van nu, tegen de achtergrond van de verhoudingen in onze wereld. Wij worden door onder andere de klimaatverandering geconfronteerd met de grenzen aan onze manier van leven. De musical speelt niet het Bijbelverhaal na, maar gebruikt het verhaal om vragen van vandaag over het voetlicht te brengen. Mozes groeit op in een wereld vanwelvaart. Maar voelt hij zich daar wel echt thuis? Bewogen door een stem die hem ingeeft dat het anders kan, plaatst Mozes de mensen voor de keuze of zij op de oude voet door willen gaan of met hem mee willen gaan op zoek naar een nieuwe manier van bewust samenleven. Workshop en repetitiesOp zondag 30 juni is de laatste workshop om 19.30 uur in De Schakel, Voorstraat 15 in Buitenpost. Belangstellenden en mogelijke deelnemers aan de musical zijn van harte welkom! De repetities starten op zondagavond 8 september 2019 en vinden daarna in principe elke zondagavond vanaf 19.00 uur plaats eveneens in De Schakel. Belangstellenden die een rol willen spelen in het verhaal van Mozes, maar op 30 juni verhinderd zijn, zijn welkom op 8 september.Meer informatie is te vinden op www.musicalbuitenpost.nl