09
zo, aug
2 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
EARNEWALD - Nee, geen geboortegolf maar wel 6 ‘moeders’ en een aantal vaders die in het kader van ‘Eltse snein wat by’t ein’ hun kinderwagens uit vervlogen tijden toonden. Prachtige kinderwagens,  een aantal zelf van voor 1900, reden door het (drukke) dorp. Langs o.a. de jachthaven en de Wiidswei, ze konden op veel belangstelling rekenen. Ook de kleding die de ‘ouders’ aan hadden was uit de tijd dat de kinderwagens nieuw en of modern waren.


Eltse snein wat by’t ein, al meerdere jaren een prachtig barren in hét watersportdorp van Tytsjerksteradiel. Op zondagmiddag is er gedurende het hele seizoen wel iets ‘extra’s’ te beleven in het dorp. Natuurlijk de gezelligheid die er altijd al is maar wel elke keer iets leuks. Denk dan aan zang van verschillende koren, oude boten en of auto’s maar ook activiteiten voor kinderen worden dan georganiseerd op het Pizelplak of op het water (volgende week mogen of kunnen de kinderen bij het toeristen bureau in ‘waterbollen’ lopen)Eltse snein wat by’t ein, al meerdere jaren een prachtig barren in hét watersportdorp van Tytsjerksteradiel.

Op zondagmiddag is er gedurende het hele seizoen wel iets ‘extra’s’ te beleven in het dorp. Natuurlijk de gezelligheid die er altijd al is maar wel elke keer iets leuks. Denk dan aan zang van verschillende koren, oude boten en of auto’s maar ook activiteiten voor kinderen worden dan georganiseerd op het Pizelplak of op het water (volgende week mogen of kunnen de kinderen bij het toeristen bureau in ‘waterbollen’ lopen)

Deze zondagmiddag dus oude kinderwagens met eigenaren die gekleed in de kleding van toen hun kinderwagens toonden. Ze zouden een aantal rondjes door het dorp lopen maar dat bleek lastiger te zijn dan het werkelijk is. Niet iedereen, maar wel heel veel mensen wilden hiervan foto’s maken en daar werd alle tijd voor genomen. De jonge moeder die haar 2 maanden oude baby in een super moderne maxi cosi had liggen was blij dat zij nu juist net niet al die aandacht kreeg, haar dochter lag net heerlijk te slapen ……. En omdat het erg mooi weer was, was het echt druk rond de jachthaven. De vele personen daar maakten maar wat graag een aantal foto’s van die oude kinderwagensDie drukte vertaalde zich ook op de vele terrassen, boten in de jachthaven maar ook op het water.Toeval of niet maar ook een flink aantal oude brommers kwamen het dorp bezoeken, de brommers werden geparkeerd en de bestuurders gingen op een terras aan de koffie ….

Jan Kamminga

Advertentie