Volg ons:       Nu live:

Nieuws
BUITENPOST - Geen toespraken, geen officiële momenten maar ‘gewoon’ beginnen. Dat begin van de feestweek in Buitenpost was gegund aan De CoolKidsParty. De heren Hans en Pieter waren een uur lang bezig met de vele aanwezige kinderen die zongen, sprongen en feest vierden. Er werden prijzen uitgereikt en (uiteraard) werden de ouders betrokken in de feestvreugde. Na een flink uur feest kwam zanger Gaatse Bosma het vele publiek vermaken. De feestweek in Buitenpost is onderweg. a.s. woensdag het Concours Hippique en de grote jaarmarkt in het centrum van het dorp.


De feestweek in Buitenpost, wereldberoemd in Buitenpost maar ook (heel) ver daar buiten. Uit ervaring, als ‘ex’ Buitenposter, weet ik dat zeker op de woensdag velen weer terug komen naar het dan heel gezellige dorp. Elk jaar weer een soort reünie eigenlijk. Met weer een zeer uitgebreid programma, op Facebook ‘Feestweek Buitenpost’ wel te vinden, is er elke dag wel wat te doen voor jong en oud.

Het begon donderdagavond om 19 uur met een feest voor de kinderen, de heren Hans Postma en Pieter Meindersma van de CoolKidsParty verzorgden dit bijna traditionele openingsfeest. Geef Pieter en Hans een microfoon, ‘wat muziek’ en een flink aantal kinderen die gelijk feest vieren. Veel zeer bekende liedjes van De CoolKids kwamen voorbij waarbij ‘Wij vieren feest’ wel heel uitbundig werd mee gezongen.

Een uur lang feest waarbij ook de ouders bij betrokken werden, moeders die mee dansten en een vader die zomaar een top luchtgitaar speler werd. En met de gedrevenheid van Hans en Pieter zat het wel goed, elkaar prima aanvullend en echt zonder maar een moment te verslappen het feest voort zetten.Er werden ook prijzen uitgereikt, altijd en elke keer weer mooi om te zien hoe de beide heren het doen. De kinderen werkten echt uitstekend mee en op alle vragen van Hans en Pieter deden ze het gevraagde.  Mooi was prijs uitreiking van de kleurplaat die de kinderen konden kleuren, het meisje welke won was er stil van. De prachtige rugzak met ‘hebbedingetjes’ werd maar wat graag in ontvangst genomen.De CoolKidsParty zou zich zelf niet zijn als de ‘wereldberoemde’ discobal niet werd uitgereikt, na zingen en springen moesten de kinderen met de ogen dicht gaan staan, meneer Hans liep tussen de kinderen door en een meisje was de gelukkige, ze bleef de ogen stijf dicht houden maar je zag de blijdschap.  

Na een uur was het helaas voorbij, en zanger Gaatse Bosma nam nu bezit van het podium. Eerst kwam nog de uit 5 personen bestaande ‘commissie feestweek Buitenpost’ op het podium. Deze commissie ‘regelt het allemaal even’ natuurlijk met hulp van vele vrijwilligers maar toch !!Als Gaatse dan even later begint te zingen gaat het feest gewoon verder. De kinderen gingen naar huis maar veel publiek bleef staan en er kwamen steeds meer. Erg gezellig !!
Bijna elk moment van de dag zijn er wel activiteiten die de feestweek weer zeer compleet maken. Woensdag 7 augustus natuurlijk uitmuntend in het zeer bekende Concours Hippique en de jaarmarkt die ook dit jaar weer zeer gevarieerd is.De kermis is er ook en ook daar …… prima vermaak.

Jan Kamminga

Advertenties
Advertentie