16
do, juli
2 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
EARNEWÂLD - Er zijn een paar dagen per jaar dat parkeren in Earnewâld een probleempje is, zo ook op de dag dat de braderie er is. Rijdend richting het dorp stonden de auto’s al ter hoogte van het skûtsje museum aan de Feantersdyk. Ook aan de ds v/d Veenwei stonden veel auto’s geparkeerd.Er zijn een paar dagen per jaar dat parkeren in Earnewâld een probleempje is, zo ook op de dag dat de braderie er is. Rijdend richting het dorp stonden de auto’s al ter hoogte van het skûtsje museum aan de Feantersdyk. Ook aan de ds v/d Veenwei stonden veel auto’s geparkeerd.Dat parkeren gaat overigens altijd mooi gestructureerd. Meerdere verkeersregelaars wijzen vriendelijk naar een vrij plekje, al is het dan soms wel ver lopenOok in het dorp waren de parkeerterreinen vol, al was bij het hotel nog voldoende plek, waar ik mijn auto dan ook neer gezet heb. Vandaar liep ik via de Piet Miedemaweg richting het toeristenbureau, waar de eerste kramen al stonden.Vanaf hier de hele Wiidswei tot de hoek ‘voor in’ het dorp zeer diverse en vele kramen. Volgens mij iets minder dan eerdere uitvoeringen, maar nog best wel veel.


Op de braderie veel diversiteit in koopwaar, natuurlijk veel wat je ook op andere braderieën ziet maar ook wel bijzondere dingen.Ook mooi is dat er altijd een kleine kermis is, de zweefmolen natuurlijk, maar ook een schiettent, oliebollen, suikerspin en ‘de grijpers’.Dat er deze keer ook de mogelijkheid voor de kinderen was om op een pony te rijden, was erg leuk.Ook opvallend de vele aanbiedingen, ‘2 voor de prijs van 1’, ‘nu 50 procent korting’ en heel vaak een 2e artikel voor de halve prijs, en nog veel meer acties. De bezoekers vonden het vaak prima, regelmatig zag ik geld van eigenaar wisselen, al was pinnen ook een veel gebruikt betaalmiddel. 

Hier en daar was doorlopen geen optie, zo rond 16 uur was het best wel druk en op een aantal plekken mocht je ‘file’ lopen. Op andere plekken was het of iets minder druk of de weg iets breder, daar had je de ruimte om goed bij de kramen te kijken en te kopen.Dat kopen ging prima en meerdere uitbaters waren dan ook wel tevreden. Eentje kende ik en hij stond vorige week tijdens de jaarmarkt nog in Buitenpost en vertelde mij dat hij daar al goed verkocht had maar hij zei ook: "Ik ha yn twa oerkes hjir yn Earnewâld al mear ferkocht dan de hiele dei yn Bûtenpost". 
Eigenlijk was de braderie onder prima omstandigheden, zo nu en dan het zonnetje er bij, maar ook een paar spettertjes regen. Aan de bezoekers lag het niet, die bleven komen, op de fiets en met de auto. En met de vele bezoekers bij deze braderie was ook deze uitvoering weer zeer gezellig. Wat het aantal bezoekers betreft zal ‘men’ wel tevreden zijn geweest. Of alle handelaren het ook waren ?? 

Jan Kamminga 


 
Advertentie