13
ma, juli
3 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
GERKESKLOOSTER - Bewoners en uitvoerders van de stichting Groen Gerkesklooster-Stroobos vervingen afgelopen zaterdag de bermbeplanting langs de Friese Streek.

Dit naar aanleiding van opmerkingen van inwoners, onder meer tijdens de ledenvergadering van de plaatselijk Dorpsraad, over de hoog groeiende struiken aldaar. Er werd aangegeven dat de beplanting het zicht op de doorgaande weg belemmerde, waardoor de veiligheid voor alle wegdeelnemers in het gedrang kwam. 

De gemeente Achtkarspelen, eigenaar van de groenstroken, heeft dit signaal samen met de Stichting Groen Gerkesklooster-Stroobos opgepakt. Deze laatstgenoemde onderhoudt in Gerkesklooster-Stroobos het gemeentelijk groen.

Vorige week is de oude beplanting verwijderd en de grond voorbewerkt en heeft de gemeente Achtkarspelen 1200 Spirea Tor-struiken laten aanleveren. Deze zijn in vliegende vaart door inwoners en uitvoerders van de Stichting geplant. De productieve ochtend werd afgesloten bij Café de Alde Smidse met koffie en wat lekkers.

De nieuwe beplanting groeit minder hoog, waardoor zichtbaarheid en veiligheid gewaarborgd blijven en zijn makkelijker in onderhoud.

Advertentie