13
ma, juli
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HURDEGARYP - Sinterklaas kreeg van Jo en Yo de uitnodiging om te komen eten. Het Sociaal eetcafé in Nieuw Perspectief in Hurdegaryp is al jaren een begrip voor de gasten én Sinterklaas. Hij nam de uitnodiging aan maar kort voor het eten moest hij toch nog onverwacht weer weg. Ruim 90 gasten en 4 Zwarte Pieten schoven wel aan en kregen heerlijke tomatensoep, een captains diner en een toetje geserveerd. Elke maand is het Sociaal Eetcafé en voor een kleine bijdrage een heerlijke maaltijd in een gezellige omgeving. 
Als je het druk hebt is het sowieso mooi dat je door ‘iemand’ uitgenodigd wordt om te komen eten. Jolanda Oostra en Yolanda Ulfman nodigden vrijdagmiddag Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten uit om ondanks de drukte ook te komen eten.
Ze namen de uitnodiging maar wat graag aan en toen ze tegen 17.30 uur binnen kwamen zaten er ruim 90 andere gasten die al zingend Sinterklaas ontvingen.
Het sociaal eetcafé is al vele jaren een begrip in de hal van Nieuw Perspectief. Ouderen, alleenstaanden komen langs om aan een tafel met 7 of 8 personen te eten. Het sociale staat voorop, vandaar dat de gasten ook maar een minimale bijdrage als prijs voor het diner betalen.
Met elke keer een heerlijk, passend bij het seizoen, diner en ook eigenlijk altijd een volle zaal.
Deze keer een heerlijke tomatensoep, als hoofdgerecht een Captains diner en een heerlijk toetje.

De gasten die vanaf 17 uur uitgenodigd waren hadden wel zoiets van zou ‘Hij’ komen? immers eerdere jaren was Sinterklaas er ook. Als eerste kregen ze koffie geserveerd en als Jolanda dan kort het woord neemt en vraag om een Sinterklaas liedje te zingen is het duidelijk, Sinterklaas komt er aan. Velen kijken naar de deur en zien helaas niets.
Als dan juist van de andere kant in de zaal een Zwarte Piet komt binnenlopen word het gezongen lied opeens onderbroken, een aantal personen ging zelfs staan.

Sinterklaas liep eerst kort door de ruimte om handjes te geven, velen kende hij natuurlijk nog van vele, vele jaren terug ……..
Er werd een mevrouw even in het zonnetje gezet. Ondanks haar verjaardag, ze werd 91, was ze toch naar het Sociaal eetcafé gekomen. Natuurlijk werd er voor haar gezongen.
Sinterklaas zong ook mee !
Ook 3 nieuwe vrijwilligers mochten even bij Sinterklaas komen, zelfs de Goedheiligman was er blij mee !!
Er werden nog een aantal genoemd, ook een echtpaar welke eigenlijk elke keer aanwezig was geweest.

Het was tijd om te eten maar de hoofd Piet fluisterde Sinterklaas iets in het oor, wat is onbekend gebleven maar eigenlijk was het ook wel duidelijk toen Sinterklaas het woord nam.
Het speet Sinterklaas enorm dat hij zeer onverwachts weg moest gaan. Elders in Hurdegaryp waren Pieten bezig schoentjes te vullen en daar ging wat mis, Hij moest er wel naar toe.

De soep werd kort hierna geserveerd en gelukkig ook voor de 4 Pieten die mochten blijven van Sinterklaas.
De soepkoppen moesten later worden afgeruimd en ….. inderdaad de Pieten deden het spontaan. Rose Piet zei overduidelijk, ‘Dit doe ik graag, afwassen echter niet’

Het buffet mocht bezocht worden, een Captains diner dus speklapjes, worstjes, kapucijners en rijst. Ook een echt heerlijke salade en tafelzuur stond er nog voor de gasten klaar.
Iedereen kwam langs en at echt heerlijk. Nee het werd eerst niet zo uitgesproken maar het was stil in de zaal, je hoorde alleen het bestek op het bord ‘landen’
Een 2e ronde langs het buffet volgde en toen hoorde je het ‘heerlijk allemaal’
Ook een toetje werd nog geserveerd.

De vele vrijwilligers van het eetcafé hadden het weer meer dan uitstekend geregeld. al dat lekkere eten was bereid onder leiding van Yolanda. De tafels waren eerder die middag mooi gedekt en eigenlijk klopte alles gewoon.
Elke maand weer erg gezellig en lekker maar het sociale aan dit diner is eigenlijk het mooiste. Ben je alleen of met z’n 2-en ? nu eet je met 7 of 8 personen aan één tafel, juist dat én het gesprek zijn de kracht van het sociaal Eetcafé.
En dat Sinterklaas met 4 zwarte Pieten dan ook nog komt? ….. een feest !!

Jan Kamminga                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Advertentie