13
ma, juli
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HURDEGARYP - De grote zaal maar ook de hal van MFC It Maskelyn was zaterdag mooi gevuld bij de beurs Hān Makke. Rond de 25 stands met zeer divers met de hand gemaakt ‘nifel wurk’. Prachtig figuurzaag tafereeltjes, breiwerk en baby kleding. Maar ook erg mooie kralen, gebreide poppetjes en kunst gemaakt van afval wat op het strand gevonden was.
Onder prima publieke belangstelling was het gezellig druk en voor de standhouders het mooie? Er werd prima verkocht. 
De beurs Hān Makke in It Maskelyn al best wel een begrip, voor zowel bezoekers als standhouders. De rond de 25 stands waren allemaal zeer divers maar ook erg mooi ingericht.
In een kort gesprekje met één van de organiserende dames zei ze het treffend ‘iets minder stands maar kwalitatief op een hoger niveau’. Eigenlijk klopte dat precies
En wetende dat alles met de hand gemaakt is en vaak zeer gedetailleerd is gemaakt erg mooi om te zien.

In één van de stands herkende ik de dame die er achter zat, ik had haar werk eerder gezien bij VAKwerk in Burgum. Kleine maar ook wat grotere eieren prachtig en soms ‘ragfijn’ beschilderd met tafereeltjes en gedichten.
Maar ook de man met zijn figuurzaag werk was weer aanwezig. Nu natuurlijk ook met Kerst tafereeltjes, zeer gedetailleerd gezaagd en met de aanwezige led lampjes erg mooi. Ook andere onderwerpen natuurlijk maar allemaal ‘tot in detail’ gedetailleerd.
Maar ook die mevrouw die van gevonden afval op het strand prachtige kunst maakt.
De jongeman die in de hal die prachtige tekeningen op hout maakte. Niet met potlood of pen maar hij brandde het met een speciale ‘hete pen’ in het hout. Ook nu weer prachtig mooi.
Zo zou ik elke stand met kralen, babykleding of wat dan ook wel kunnen beschrijven maar neem van mij aan het ene nog mooier dan het andere is. (of was)
Nog wel vermeldingswaardig is de mevrouw die in de hal o.a. haar hand gemaakte ansichtkaarten verkocht. Echt heel mooi en op de vraag ‘is dit niet een klus om dit zo te maken’ antwoorde ze een erg mooi antwoord; ‘Ach nee jonge, ik fyn it prachtich om te dwaan en dan is it wier net erg om it sa te meitsjen’. Ze lachte er zelfs bij …….

Ondertussen was het aan het einde van de ochtend gezellig druk geworden en werd er bij verschillende stand ook dingen verkocht.
Zo was ook deze Hān Makke in It Maskelyn weer erg leuk, of echt iedereen tevreden was weet ik niet, ‘Het meer is nooit vol’ en hadden sommige standhouders misschien toch net even gehoopt dat ze iets meer verkocht hadden.
Een volgende editie van Hān Makke ? Het zal toch wel ………

Jan Kamminga 

Advertentie