13
ma, juli
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HURDEGARYP - Hoewel de titel ander doet vermoeden was niet Griet Wiersma maar juist Sofie Neziri de hoofdpersoon. Zaterdagmiddag kwam Griet dan wel zingen in Bennema State maar uiteindelijk op uitnodiging van Sofie. Sofie had eerder dit jaar de Kinderprijs gewonnen en nu had ze Griet uitgenodigd om voor de bewoners van Bennema State te komen zingen. De grote zaal maar ook een deel van het restaurant zat echt vol. En Griet ? It Frysk hynder, De Wâldzang en al die andere hits kwamen voorbij en werden allemaal mee gezongen.


Alweer naar Bennema State en alweer naar Sofie. Het klopte omdat Sofie van haar eerder gewonnen ‘Kinderprijs’ weer een prachtig besteding had bedacht voor de bewoners van Bennema State.

Het begon allemaal met het uitreiken van een taart en weer mooie woorden voor Sofie. 
Toen Griet Wiersma ging zingen was de zaal heel gezellig en vol en vele prachtige liederen kwamen voorbij. Bijna allemaal mee gezongen door de bewoners.
Vlak voor de pauze kwam het misschien wel bekendste lied van Griet voorbij ‘lopen’. Natuurlijk was dit ‘Frysk Hynder’ (sa grut en swart, ’t is wert’k oan tinke moat )
Een korte pauze volgde en een drankje werd geserveerd.

Het wachten was weer op zangeres Griet maar …… die kwam na de pauze niet terug. Juist een schoonmaakster kwam binnen. Met emmer en dweil een prachtige act die over ‘Dy smarrige skyt huzen hjirre’ en meer schoonmaak werk ging.
Al dweilend liep ze door de zaal en natuurlijk alle bewoners flink lachend. Met de doek waarmee ze eerder de toiletten gepoetst had veegde ze later het (fictieve?) zweet van haar voorhoofd. Een prachtig moment, de bewoners hadden het zeker door. Vele andere prachtige grappen en woordspelingen volgden.
Tot slot zong ze als schoonmaakster een lied waar ook de opa van Sofie ‘de dupe’ van werd. Het lied ging over Jaap en laat die opa nu ook zo heten. Griet en opa kennen elkaar, ze wonen in het zelfde dorp.

Na deze erg leuke act een kleine pauze omdat die schoonmaakster weer Griet ‘moest worden’.
Een hapje voor de bewoners en kort hierna ging Griet weer zingen uit haar overbekende repertoire. Luister liedjes maar ook zeker een flink aantal liedjes die de bewoners mee konden zingen. Als laatste nog een aantal meezingers gezongen die alle bewoners kenden en natuurlijk uit volle borst mee zongen.

Of het geld van de prijs die Sofie nu op is weet ik eigenlijk niet maar hoe dan ook het is erg goed en mooi besteed bij en aan de bewoners van Bennema State. Een tijdje terug die heerlijke High Tea en nu deze prachtige middag. Sofie was er stil van en waar ze ook bij bewoners kwam, knuffels en complimenten waren er in overvloed. Ze gaat binnenkort zeker weer met de bewoners spelletjes doen en of koffie schenken.
Er komt nog iets wel heel bijzonders voor Sofie, haar zus en haar ouders. Eind januari komt minister Hugo De Jonge persoonlijk naar Hurdegaryp om met Sofie een gesprek aan te gaan. Het gesprek zal vast in Bennema State plaats vinden…….

Jan Kamminga

Advertentie