10
vr, juli
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HURDEGARYP. Eigenlijk is al het nieuws nu ‘corona’ nieuws en eigenlijk dit bericht ook. Nu was het eigenlijk (of eindelijk) iets leuks. De bewoners van Bennemastate maar ook andere verzorgingshuizen mogen geen bezoek ontvangen.  De dames Els en Tetje wisten dat orgelman Klaas Tolsma met zijn draaiorgel voor een ‘speciaal’ prijsje langs verzorgingshuizen ging en ze nodigden hem ook uit om naar Bennemastate te komen. Donderdagmiddag was het om 15 uur was het zo ver. Een paar bewoners en personeelsleden op ruime afstand van elkaar voor de hoofdingang en vele bewoners keken vanuit hun kamer naar het draaiorgel en hoorden natuurlijk die muziek. Zelfs een polonaise door personeel werd uitgevoerd, natuurlijk op de veilige afstand. Een mooi maar wel vreemd gezicht maar nu even noodzakelijk ….. echt prachtig om te zien

En echt het werd enorm gewaardeerd en voor de hoofdingang werd dan ook ruim 45 minuten erg mooie ferdifidaasje aangeboden aan de bewoners. Het applaus tussendoor en na afloop was zeer gemeend.
Hierna reed Klaas met het orgel naar de afdeling kleinschalig van het huis. Hij parkeerde het orgel voor de ingang daar maar ……. reed ook gelijk weer weg. Nee, niet naar huis maar naar de woonkamer waar hij net even eerder voorbij gereden was. De deur van de woonkamer van die afdeling ging open en de bewoners hadden even een heerlijk feestje. Na 3 nummers toch weer richting de ingang daar en ook die bewoners vonden het prachtig.
Er zaten veel bewoners binnen in de zaal daar en het orgel werd prominent voor een groot raam gezet zodat ook die bewoners het goed hoorden en zagen.
Het mooie …. Je zag de bewoners genieten !!!!

Ook andere verzorgingshuizen zouden Klaas eventueel kunnen bellen, zijn nummer staat wel op een van de foto’s. Echt geloof mij, de bewoners van Bennemastate vonden het prachtig.
Klaas was ook al bij andere huizen geweest en ook die bewoners waren blij met zijn komst.

De voorzitter van de stichting ‘Vrienden van Bennemastate’ Lieuwe Feenstra beloofde mij dat het draaiorgel ‘in goede tijden’ weer terug naar Bennemastate zou komen, dan konden alle bewoners er van genieten. Dat hij het nog met het bestuur moest overleggen is wel even nodig natuurlijk. Maar denk dat dat een ‘hamerstuk’ is en gelijk aangenomen gaat worden. Wanneer ? dat is even afwachten ……

Els en Tetje, namens de bewoners bedankt !!!

Jan Kamminga

Advertentie