10
vr, juli
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HARKEMA. Gewoonlijk opent De Spitkeet op 1 april haar deuren voor een nieuw seizoen. Door de crisis moest het museum dit jaar echter twee maanden extra gesloten blijven. Gelukkig gaat mag park op 2 juni a.s. weer opengaan. We hopen dan weer veel belangstellenden te verwelkomen. Het museum vertelt het verhaal over het wonen, leven en werken op de arme Fries-Groningse heide in de 19e en 20e eeuw.

Er zijn verschillende woonverblijven te bezichtigen, zoals een spitkeet, een holwoning, een armenwoning en diverse woudhuisjes. Voor de kinderen zijn er twee speeltuinen. Ook kunnen ze meedoen aan een speurtocht waaraan een prijsje verbonden is. Op het mooie overdekte terras heeft u een prachtig mooi uitzicht op de dobbe en de andere natuur in het park. Tevens kunt u de nieuwe entree en de ontvangstruimte bewonderen.

Wel heeft de overheid een protocol opgesteld, waar we ons als museum aan moeten houden. Dat betekent dat u van tevoren moet reserveren. Dat kan op drie manieren: via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), via de website (www.despitkeet.nl) of via de telefoon (0512-840431).
Advertentie