14
di, juli
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws
HARKEMA.Op woensdag 24 juni en donderdag 25 juni heeft Jurjen Joustra (18) samen met zijn begeleiders van Zorginitiatief de Bosk de Friese Elfstedentocht volbracht. In twee dagen tijd fietste hij, in een temperatuur van maar liefst 30 graden, 245 kilometer door Fryslân. Allemaal voor het goede doel: Compassion Nederland.


Het fietsen van de Friese Elfstedentocht was een lang gekoesterde wens voor Jurjen, die een chronische spierziekte heeft. Samen met twee begeleiders van Zorginitiatief de Bosk heeft hij twee maanden getraind om deze topprestatie te kunnen leveren. Door de sponsoring van verschillende bedrijven en de actie dat mensen voor elke stad die Jurjen haalde €1 konden sponsoren heeft Jurjen met zijn fietstocht ruim €4.000 euro opgehaald voor het Moeder en Kind project van Compassion, dat medewerkers van Zorginitiatief de Bosk ondersteunen.

Moeder en kind project
Baby’s die in extreme armoede worden geboren zijn extreem kwetsbaar. Door middel van het Moeder en Kind project helpt Zorginitiatief de Bosk 15 moeders en (ongeboren) baby’s in Brazilië. Zorginitiatief de Bosk zorgt voor financiële ondersteuning in de begeleiding van de zwangerschap, geboorte en eerste kwetsbare levensjaren van het kind. Het doel is kinderen bevrijden van armoede en hen helpen op te groeien tot zelfredzame, gezonde volwassenen.

Sponsoren
De opbrengst van de fietstocht is mede mogelijk gemaakt door sponsoren Maten ICT & Parnters Surhuisterveen, Ulenburg Adviseurs, Welcom Dokkum, de Friese Motorfiets Damwâld,, Huizenga Keukenstyle Drachten, Hietkamp Schilderwerken Twijzelerheide, MEBA Beveiligingen Leek, Fleuren Interieurs Drachten, Bouwbedrijf Cornel Joure, Hoekstra auto’s Drachten, Rottine Schilderwerken Drachten, Bakker Installatiebedrijf Drogeham, NL Investeert, Groot in BHV en Brandbeveiliging Burgum en Dok23 Drachten.
Advertentie