10
ma, aug
1 Nieuwe art.
Advertentie:

Nieuws

Acktkarspelen - Ook de stichting Keunstkrite heeft de afgelopen vier maanden in Corona-coma doorgebracht. In deze tijd verviel het aangekondigde activiteitenprogramma waaronder de Kunstweek van 23 tot en met 30 mei. Het bestuur van de Keunstkrite pakt nu de draad weer voorzichtig op.

Het Rondje Kunst, het jaarlijkse moment waarop lokale kunstenaars in Achtkarspelen zich kunnen laten zien, krijgtj een nieuwe kans op 12 en 13 september. Uiteraard met een bewust oog voor de omstandigheden, hoopt de stichting kunstenaars en haar liefhebbers na deze ongewone tijd een plezier te doen. De andere normale Kunstweekactiviteiten hoopt de stichting volgend jaar mei weer te kunnen presenteren.

Tijdens het Rondje-Kunstweekend worden op zo'n 16 lokaties ateliers geopend waar rond de 30 kunstenaars hun werk zullen tonen. Voor bezoekers is het een uitgelezen kans in een ontspannen sfeer kunstwerken en hun makers kennis te maken. Het is vaak ook een uitgelezen moment om werk aan te schaffen. Een laagdrempelige ontmoeting met kunst van niveau in de eigen directe omgeving! In de maand augustus verschijnt het jaarlijkse Keunstkrite-magazine met daarin de Rondje Kunstroute, portretten van kunstenaars en veel achtergrondinformatie. Het blad zal op veel openbare plekken in alle dorpen van de gemeente gratis verkrijgbaar zijn en wordt bij een groot aantal kunstliefhebbers thuis bezorgd.

U hoort de komende tijd op nog andere manieren over het komende Rondje Kunst Achtkarspelen! Na deze grote activiteit zoekt de stichting in de herfstmaanden als Keunstkrite ook naar een geleidelijke herstart van de reguliere activiteiten.

Advertentie