20
zo, jan
2 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Het laatste sport nieuws

Grid List

HURDEGARYP - Het is een soort traditie geworden, een prima traditie trouwens, dat in de kerstperiode als er niet gevoetbald wordt, voor de jeugd een indoortoernooi te organiseren. Zo ook dit jaar en zaterdag was de plaats van handeling sporthal De Hege Fiif in Hurdegaryp. Altijd leuk om naar te kijken, want in principe zie je daar de aanstormende jeugd in actie. Voor de meesten zal het nog wel even duren eer ze de krantenkolommen gaan vullen, maar het loont de moeite om ze nu al aan het werk te zien.
Lees meer...

HARKEMA - Curty Gonzales speelt volgend seizoen voor Harkemase Boys. De rappe aanvaller komt over van ONS Sneek, waar hij na tien seizoenen afscheid neemt. "Ik was toe aan iets nieuws. Harkemase Boys is een mooie club waar ik altijd goed contact mee heb gehad." De 29-jarige Gonzales is de eerste aanwinst van de Harkieten voor volgend seizoen.
Lees meer...

HARKEMA - Jan van Dijk is het komend seizoen hoofdtrainer van Harkema-Opeinde. De 30-jarige inwoner van Oentsjerk tekende woensdagavond een contract dat hem voor het seizoen 2019/2020 verbindt aan de zaterdag vierdeklasser. Van Dijk is momenteel werkzaam bij het vlaggenschip van sportclub Kootstertille. Daarmee promoveerde hij een halfjaar geleden naar de vierde klasse. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Van Dijk een behoorlijk CV opgebouwd in de trainerswereld.
Lees meer...

BURGUM - Dat, 'in sportive en geselliche jûn', was de wens van de organisatie zoals die op het programmablaadje stond in bijna foutloos en geef Frysk, dat zie je niet zo vaak helaas. Het ging om een zaalvoetbaltoernooi, georganiseerd in sporthal De Wetterstins met als drijvende krachten de 35+ ploeg van BCV. Een traditioneel kersttoernooi dat inmiddels aan zijn zevende editie toe was. Een toernooi op een schaal die wat bescheidener is dan het toernooi om de Tytsjerksteradiel Cup in de Westermar. Maar ja...
Lees meer...

HURDEGARYP - Elk jaar weer op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar is er op sportpark De Warren bij vv Hardegarijp een nieuwjaar wedstrijd van het huidige eerste team. Ze spelen dan tegen een selectie van oud vv Hardegarijp 1 spelers. Al die spelers gingen eerst lunchen en na de voorbereidingen voor de wedstrijd werd er onder leiding van scheidsrechter Jos Vonk 2 x 45 minuten gespeeld. ‘Jong’ vv Hardegarijp won met 6-2. Altijd een prachtige wedstrijd waar gezelligheid, plezier en onderling respect erg belangrijk is. Overigens is winnen ook belangrijk ……
Lees meer...

EASTERMAR - Voor het seizoen 2019/2020 blijft hoofdtrainer Marco van der Veen verbonden met V.V. Eastermar. Na goed onderling overleg heeft het bestuur van V.V. Eastermar in samenwerking met de Technische Commissie, de technische staf van de A-selectie en de spelersgroep besloten om met hoofdtrainer Marco van der Veen nog een seizoen door te gaan.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Het was de 10de editie al weer dat volleybalvereniging VCS zaterdag op de Kolk in Surhuisterveen een gezellige beachvolleybal toernooi organiseerde. 24 Deelnemende teams streden om de eretitel. Met mooie creatieve namen zoals de Hampels en de Moddersnorkelensociëteit. Het werd een mooie middag, voor de avond is er een Beachparty georganiseerd.
Lees meer...

SUMAR - Het is zo langzamerhand een goede traditie aan het worden, het beachvolleybaltoernooi in Sumar, ook wel omschreven in deze kolommen als ‘De Slach om Bintsje Beach’. Belangstelling genoeg en als het weer een beetje meewerkt, geldt dat niet alleen voor de deelnemers, maar zeker ook voor de toeschouwers, het inmiddels roemruchte ‘omsittend laach’. Want zo’n volleybaltoernooi is natuurlijk niet alleen een sportief, maar zeker ook, en misschien nog wel meer, een ‘sosjaal barren’, een samenkomst met een hoog reüniegehalte.
Lees meer...

SUMAR - Echt groot was het verschil tussen svSuameer en Blok uit Drachten donderdagavond niet. Maar het onderscheid was wel zo groot dat Blok de wedstrijd afgetekend met 0-4 won. Wie een 'walk over' zou veronderstellen op grond van deze kale cijfers, maakt een denkfout. Het was in feite een gelijkop gaande wedstrijd waarbij Blok de meeste routine in de strijd kon werpen en dat resulteerde in een overwicht aan het net, en daar worden nu net de punten verdiend.
Lees meer...

JISTRUM - Op drie velden is op vrijdagavond, bij de kantine van vv Jistrum, het stratenvolleybaltoernooi gespeeld. Met de verplichting dat in ieder team twee dames moesten deelnemen, voltrok zich de strijd op tijd en om de punten op weg naar de finale. Zoals hoort bij een stratentoernooi veel niveau verschil en sporters van alle leeftijden. Enkele stratenteams volleyballen in outfits, die een zekere prestatie vragen met een goed resultaat.
Lees meer...

BURGUM - Eigenlijk kon je er op wachten, donderdagavond in sporthal Westermar, waar DFS vr.1 het moest opnemen tegen Akkrum. Wachten op een vijfde set, een allesbeslissende vijfde set, een onvervalste 'belle'. In tennis heet het een tiebreak. Die zijn, in welke sport dan ook, vaak onvoorspelbaar, vaak hebben ze het karakter van een spelletje Russische roulette, op zijn Frysk: 'lok wat jouste'. Het waren de gasten uit Akkrum die er met de winst vandoor gingen: 2-3.
Lees meer...

BURGUM - Vooropgesteld: DFS MA 1 is een goed team. Het is een ploeg meiden die onder leiding van trainer/coach Peter Slager inmiddels zover is dat ze kunnen volleyballen. En dat is een prestatie op zich, want volleybal is een uiterst moeilijke sport, vooral voor jonge mensen. Het vereist een heleboel techniek en vooral coördinatievermogen. Deze ploeg heeft dat inmiddels, wat ze nog missen om van goed tot heel goed te promoveren is eigenlijk maar één ding: 'kriich'.
Lees meer...

BURGUM - Achteraf bekeken kwam Węz Handich/DOW zondagmiddag in sporthal Dúnoard in Houtigehage net de vier doelpunten te kort die tegenstander Apeldoorn in de eerste vijf minuten van het duel scoorde. Als WH/DOW toen bij had kunnen blijven, hadden ze theoretisch met 22-21 gewonnen. Jammer alleen dat korfbalwedstrijden niet in theorie worden gespeeld, maar in het 'echie' worden uitgevochten. En dus werd het 18-21 voor de gasten vanwege het getal onder de streep, inderdaad: de meeste treffers.
Lees meer...

OENTSJERK - Het leek lange tijd op een wel voor de hand liggende remise uit te draaien, de derby tussen de E-teams van De Wâlden en V en V uit Garyp, zaterdagochtend in sporthal De Hege Wâlden in Oentsjerk. Maar in de slotfase was het de thuisclub die met een furieus slotoffensief alsnog de winst naar zich toetrok. Een gelijkspel had de verhoudingen misschien net iets beter weergegeven, maar ook in korfbal is het zo dat wie de meeste treffers maakt de punten pakt. Het beroemde getal onder de streep...
Lees meer...

GARYP - Na het kerstreces mocht de selectie van Vlug en Vaardig weer los. Ditmaal was het de beurt aan K.V. Noordenveld. Zowel het eerst als tweede team kunnen de punten wel gebruiken om de degradatiezone te ontlopen.  VenV 2 starte matig en liep als snel tegen een kleine achterstand aan. Vele pass fouten en matige afronding zorgde ervoor dat het gat niet meer gedicht kon worden. Uiteindelijk liep K.V. Noordenveld 2 uit naar 27-20.
Lees meer...

BURGUM. Het korfbal kent niet het fenomeen 'man of the match'. Maar dat betekent niet dat je als verslaggever niet stiekem zo iemand mag aanwijzen, waarbij je dan zelf in alle bescheidenheid fungeert als éénmans-jury. Zaterdagmorgen in sporthal de Wetterstins in Burgum werd een wedstrijd gespeeld die zich zonder meer leende voor zo'n informele verkiezing. De wedstrijd ging tussen de B-junioren van V en V en die van Hoogkerk/Nic uit Hoogkerk/Groningen.
Lees meer...

BURGUM - Zaterdagmorgen heb ik in sporthal Wetterstins in Burgum weer eens een korfbalwedstrijd gezien die viel in de categorie 'goed tegen veel beter'. Met andere woorden, DOW D-1 tegen Wees Kwiek D-1 uit Nuis/Niebert, was een wedstrijd die geen wedstrijd was. De Eastermarders waren eigenlijk op voorhand al de winnaars, vanwege het feit dat ze groter, sterker en beter waren en daarbij ook nog eens schotvaardiger. En zoiets levert dan uiteindelijk een eindstand van 14-0 op. Niet leuk meer.
Lees meer...

OENTSJERK - Sake Koelma stopt aan het eind van dit seizoen als hoofdtrainer van KF De Wâlden. Dit besluit is in goed overleg tussen Koelma en de vereniging tot stand gekomen. Koelma is bezig aan zijn derde seizoen bij de fusievereniging van KV DFD uit Oentsjerk en KC Tietjerk uit Tytsjerk. De succestrainer volgde twee jaar geleden Peter Tolsma (nu Mid-Fryslân) op en hij promoveerde in zijn eerste jaar direct met De Wâlden op het veld naar de overgangsklasse. Vorig seizoen volgde na een lange strijd uiteindelijk toch degradatie en momenteel komt het eerste team van De Wâlden zowel op het veld als in de zaal uit in de 1e klasse.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Afgelopen weekend werden op zaterdag en zondag de 1ste en 2de plaatsingswedstrijd acrogym gehouden voor de nivo’s D en E. De teams van WSBF lieten meteen zien dat ze klaar voor het nieuwe seizoen zijn. Maar liefst 14 teams behaalden een podiumplek en mochten een medaille in ontvangst nemen. Er werd 6x Goud, 5x Zilver en 3x Brons behaald door de teams. Op 9 februari is de 3de plaatsingswedstrijd in Sneek . De 4de en tevens laatste zal plaatsvinden in Surhuisterveen op 10 februari a.s en is de organisatie in handen van WSBF.
Lees meer...

GARYP - Turnster Carmen Flobbe van Chr. Gymnastiekvereniging V en V Garijp heeft de bronzen medaille gepakt op de 1e plaatsingswedstrijd turnen voor instappers. Op niveau D3 liet ze prachtige, stabiele oefeningen zien op sprong, brug, balk en vloer en turnde zichzelf naar het podium. Een knappe prestatie in een groot deelnemersveld en een goed begin van het nieuwe turnseizoen.

SURHUISTERVEEN - Zaterdagmiddag en avond was er het Feanster open Koppel darttoernooi in de Lantearne in Surhuisterveen. Meer dan 50 koppels mochten naar de titel gooien en er werd ook aan de jeugd gedacht. Want JDC Youth World Champion Jurjen van der Velde was hierbij aanwezig en gooide een leuk een potje mee. Een sportieve dag voor de dartliefhebbers.
Lees meer...

HURDEGARYP - Een zaterdag in de kerst vakantie en veel kinderen, maar ook volwassenen liepen deze morgen de winter editie van de Oude Peterloop. Eigenlijk helemaal niet eens onder winterse omstandigheden ‘it wie suver noflik’ De paden van De Koopmans Bosjes maar beter bekend als ‘De Kanovijver’ in Hurdegaryp was ook nu weer het decor. Een loop van ongeveer 2 kilometer die in eigen tempo gelopen mocht worden. Het mooie ? iedereen was winnaar en kreeg een medaille en …... een heerlijke oliebol.
Lees meer...

GARYP - Zaterdag vonden in Lemmer de Level Up Danswedstrijden 2018 plaats. Deze jaarlijks terugkerende wedstrijd is een feestelijk evenement voor elk niveau dansgroepen. V en V Garyp onder leiding van Wietske Dorenbos kwam in actie met 3 dansgroepen in diverse categorieën. Op de muziek van o.a. Kinderen voor Kinderen en de film Mamma Mia lieten de groepen prachtige dansen zien. En met resultaat; door elke dansgroep werd er een podiumplek behaald!
Lees meer...

KOOTSTERTILLE - Na 10 jaar Wadro en 7 jaar Biddle is nu de firma Stertil bereid gevonden om de komende jaren als hoofdsponsor van de survivalrun te fungeren. Het bedrijf is al jarenlang als co-sponsor verbonden aan de survivalrun. De Stichting Survival Kootstertille is verheugd met het feit dat de sponsorcommissie wederom een gerenommeerd bedrijf heeft gevonden om als hoofdsponsor op te treden.