20
zo, mei
7 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Het laatste sport nieuws

Grid List

KOOTSTERTILLE - Door de late 5-2 overwinning, vijf minuten voor het einde stond het nog 2-2, kan SC Kootstertille de tweede plaats nauwelijks nog ontgaan. Noordbergum dat nog knokte voor de vierde plaats, welke ook recht geeft op nacompetitie, gaf uitstekend partij maar zag na het verlies het extraatje in rook opgaan.
Lees meer...

HARKEMA - Ook Ropta Boys slaagde er zaterdagmiddag niet in om Harkema-Opeinde op eigen veld te verslaan. De thuisploeg won met 1-0. Zo behielden de Harkemasters dit seizoen de ongeslagen thuisstatus in de competitie. Nadat de oorspronkelijke zondagvereniging uit Harkema in 2016 de stap naar het zaterdagvoetbal maakte, werd er op eigen veld slechts eenmaal verloren in competitieverband. Langzamerhand groeit sportpark De Bosk weer uit tot de onneembare vesting die het in vroeger tijden vaak was.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Vier wedstrijden voor het einde kampioen, dan wil je de teugels wel even laten vieren. ’t Fean ’58 heeft hier geen boodschap aan en de technische staf al helemaal niet. Anne Jasper Rispens werd bijna bedolven na zijn winnende treffer tegen Waskemeer. En dat met negen man.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Op zaterdag 7 juli a.s. speelt ’t Fean ’58 op sportpark ’t Ketting te Surhuisterveen een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. De ontmoeting begint ’s middags om 14.30 uur. Het is de derde en laatste wedstrijd in de serie, die de profclub speelt tegen amateurclubs.De ‘Trots van het Noorden gaat elk jaar bewust ‘de boer op’. “Wij zijn een volksclub en dat willen wij tot uitdrukking brengen in dit soort wedstrijden. Onze supporters zijn over een brede regio verspreid”, laat teammanager Edwin Bolt weten.
Lees meer...

BUITENPOST - Buitenpost heeft zaterdag drie punten verspeeld aan Be Quick Dokkum. Voor de kampioenen stond er niets meer op het spel, hetgeen op het veld zichtbaar was. Voor de Dokkumers dreigde de nacompetitie, maar de ploeg kon ondanks de noodzaak om punten bijeen te sprokkelen niet overtuigen op sportpark De Swadde. Toch vielen er maar liefst zeven doelpunten in het matige duel. De wedstrijd eindigde in 3-4. De tweede verliespartij voor de Blauwkes dit seizoen.
Lees meer...

SUMAR - Het was duidelijk op deze nog altijd zijdezachte meiavond op sportpark De Heidkamp in Sumar, dat Eastermar de betere ploeg was in de derby tegen thuisclub Suameer. De eindstand was dan ook duidelijk in het voordeel van de ploeg van coach Eric Boersma: 0-3. Het werd een pittige derby en eigenlijk is dat een eufemisme, het ging er af en toe behoorlijk hard aan toe binnen de lijnen. Illustratief daarvoor was dat beide ploegen de wedstrijd met tien man beëindigden.
Lees meer...

SUMAR - Echt groot was het verschil tussen svSuameer en Blok uit Drachten donderdagavond niet. Maar het onderscheid was wel zo groot dat Blok de wedstrijd afgetekend met 0-4 won. Wie een 'walk over' zou veronderstellen op grond van deze kale cijfers, maakt een denkfout. Het was in feite een gelijkop gaande wedstrijd waarbij Blok de meeste routine in de strijd kon werpen en dat resulteerde in een overwicht aan het net, en daar worden nu net de punten verdiend.
Lees meer...

JISTRUM - Op drie velden is op vrijdagavond, bij de kantine van vv Jistrum, het stratenvolleybaltoernooi gespeeld. Met de verplichting dat in ieder team twee dames moesten deelnemen, voltrok zich de strijd op tijd en om de punten op weg naar de finale. Zoals hoort bij een stratentoernooi veel niveau verschil en sporters van alle leeftijden. Enkele stratenteams volleyballen in outfits, die een zekere prestatie vragen met een goed resultaat.
Lees meer...

BURGUM - Eigenlijk kon je er op wachten, donderdagavond in sporthal Westermar, waar DFS vr.1 het moest opnemen tegen Akkrum. Wachten op een vijfde set, een allesbeslissende vijfde set, een onvervalste 'belle'. In tennis heet het een tiebreak. Die zijn, in welke sport dan ook, vaak onvoorspelbaar, vaak hebben ze het karakter van een spelletje Russische roulette, op zijn Frysk: 'lok wat jouste'. Het waren de gasten uit Akkrum die er met de winst vandoor gingen: 2-3.
Lees meer...

BURGUM - Vooropgesteld: DFS MA 1 is een goed team. Het is een ploeg meiden die onder leiding van trainer/coach Peter Slager inmiddels zover is dat ze kunnen volleyballen. En dat is een prestatie op zich, want volleybal is een uiterst moeilijke sport, vooral voor jonge mensen. Het vereist een heleboel techniek en vooral coördinatievermogen. Deze ploeg heeft dat inmiddels, wat ze nog missen om van goed tot heel goed te promoveren is eigenlijk maar één ding: 'kriich'.
Lees meer...

BURGUM - Overwinningen die moeite kosten, zeg maar de 'bloed-zweet-en-tranen- varianten', dat zijn toch eigenlijk de mooiste. Het zijn zeges die beklijven, die op het netvlies blijven plakken. Zo'n overwinning bevocht DFS vr. 2 zich donderdagavond in sporthal Westermar in Burgum tegen de Tsjûkemarders uit Echten. Het was vanaf het begin spannend en dat bleef het in feite tot aan de laatste klap van deze attractieve vijfsetter. Een zwaarbevochten zege voor de Burgumer vrouwen.
Lees meer...

voll612SUMAR - Het was toch een regelrechte stunt die de vrouwen van sv Suameer donderdagavond uithaalden tegen koploper VC058 uit Leeuwarden. De ploeg van coach Lammert Lourens had zich blijkbaar uitstekend ingesteld op een pittig duel en dat werd het ook. Het was spannend, attractief en er werd bij vlagen prima gevolleybald. Op een overwinning hadden de Sumarder froulju niet durven rekenen, en zeker niet op een clean sheet, met andere woorden: alle drie de sets werden gewonnen.
Lees meer...

GARYP - 'Eerlijk zullen we alles delen' was er vrijdagavond in Garyp niet bij in de wedstrijd tussen V en V A1 en LDODK A3. De uiteindelijke 23 treffers werden tamelijk 'oneerlijk' verdeeld: 18-5. Dat zou een regelrechte walk over, dan wel een enorme veegpartij veronderstellen, maar daar was geen sprake van. Integendeel, het werd een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was en waarbij slechts één aspect van het korfbal bij V en V duidelijk beter vertegenwoordigd was: het scoren!
Lees meer...

GARYP - Op wat bijna een zomerse avond leek, speelden de D's van thuisclub V en V en Olympia uit Twijzel tegen elkaar. Een potje zomeravondkorfbal dus? Nou nee, alleen het weer deed daaraan denken, de rest was een wedstrijd waarbij het vol voor de winst ging voor beide ploegen. Die winst was uiteraard maar voor één van beide ploegen weggelegd en dat was in dit geval de thuisclub. Maar dat betekende niet dat de gasten geen enkele aandeel in dit duel hadden, integendeel.
Lees meer...

GARYP - Na de winst van Noordenveld 1 op Sparta (Ze) 1 vorige week, was degradatie voor de hoofdmacht van Vlug en Vaardig helaas reeds een feit. Dit betekent dat Vlug en Vaardig volgend seizoen in de derde klasse uitkomt. Op de zonnige zaterdagmiddag 12 mei, mocht Vlug en Vaardig aantreden tegen Noordenveld. Om 14.00 uur was het eerste de beurt aan het tweede team van Vlug en Vaardig. Bij een winstpartij was handhaving in de tweede klasse heel dichtbij. Echter, liet deze winstpartij al enkele weken op zich wachten.
Lees meer...

OENTSJERK - Bij pjukken, een vorm van korfbal met twee -tegen-twee en alleen maar schieten, gaat het erom zoveel mogelijk doelpunten in een afgebakende tijd te maken. Een wedstrijdvorm die niet een al te grote aanslag op de conditie doet en die dus geschikt is 'voor alle leeftijden', dus ook voor de wat oudere jongeren, of jongere ouderen, het is maar wat u wilt. Een populair tijdverdrijf waar ze in Oentsjerk bij KF De Wâlden een heus toernooi van hebben gemaakt, altijd op hemelvaartsdag.
Lees meer...

TYTSJERK - Er stond De Wâlden zaterdagmiddag in Tytskerk maar één ding te doen en dat was winnen van Wit Blauw, een ploeg die ook al niet bijster hoog staat in de ranglijst van deze overgangsklasse. Dat het geen gemakkelijke klus zou worden was op voorhand duidelijk, immers, De Wâlden is al een paar weken het 'Schlusslicht', de hekkensluiter. En dat valt toch een beetje tegen na de glorieuze promotie vorig seizoen. Maar coach Sake Koelma moet een paar belangrijke pionnen missen.
Lees meer...

SUMAR - Eigenlijk was het verschil tussen De Wâlden A1 en De Pein A1 zaterdagmorgen op het fraaie sportcomplex in Opeinde veel te groot om van een echte wedstrijd te kunnen spreken. Wat dat betreft verdienden beide ploegen een compliment dat ze er toch een duel van maakten dat het aanzien waard was. Het was cijfermatig zonder meer een klassieke walk over, maar binnen de lijnen deed De Pein wel degelijk mee, de thuisclub speelde naar vermogen.
Lees meer...

AUGUSTINUSGA - Zaterdag waren in Leeuwarden de Friese Kampioenschappen voor de jongste meiden. Twee turnsters van Set ‘m op uit Augustinusga hadden zich voor het FK twee geplaatst: Marike Zuidersma en Hannah Huizenga. De meiden wisten dat ze tegen hele goede turnsters moesten en turnden allebei strakke oefeningen. Hannah Huizenga mocht als eerste van start en turnde achtereenvolgens op vloer, sprong, brug en balk. Hannah haar beste toestel was brug, daar werd ze vijfde. Op alle toestellen samen behaalde ze een mooie achtste plaats.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 19 mei werd voor de jongste turnsters, welke zich hiervoor hadden geplaatst, de Friese Kampioenschappen gehouden te Leeuwarden. In de ochtend mocht Fardou Hoekstra in het niveau Pre-instap 1 D4 de spits afbijten, dit werd beloond met een bronzen medaille. In de grote categorie Pre-instap 2 D5 mag Bente Folkerts haar Fries Kampioen noemen, zij kreeg het goud omgehangen. Als kers op de taart werd Fiore de Vries in het hoge niveau Pre-instap D2, met een fors verschil, ook Fries Kampioen. WSBF mag terug kijken op een geslaagd FK!
Lees meer...

GARYP - Turnster Ylse Fekkes van Gymnastiekvereniging V en V Garyp heeft de bronzen medaille in de wacht gesleept op de Friese Kampioenschappen in Leeuwarden. Bij de instappers op niveau D2 wist ze een overtuigende vierkamp te laten zien op de toestellen sprong, brug, balk en vloer. Haar hoge scores brachten haar naar de 3e plaats op het podium waar zij zeer verdienstelijk de bronzen kreeg omgehangen. Wat een prachtige prestatie van deze jonge turnster!

SURHUISTERVEEN - Voor een opmerkelijke prestatie tegen een volgens de geldende rating duidelijk sterkere tegenstander wordt de dammer in blauw in de het programma toernooibase vermeld. Heerenveen speler Hielke Luik wist dit al 2 opeenvolgende ronden te presteren. In ronde 1 werd de uitslag tegen zijn teamgenoot Gerard Weinans remise met een ratingbeerschil van 237 punten. In ronde 3 moest TTS er Jon Hiemstra er aan geloven. Hier wist Hielke het verschil van 151 punten zelfs in een overwinning om te zetten. Een fraaie 17e plaats in de voorlopige ranglijst is de beloning.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Zondag 13 mei werd de tweede halve finale acro D en E lijn gehpuden te Den Bosch. WSBF had maar liefst 5 deelnemende teams, welke zich hiervoor hadden geplaatst, in de running. In de ochtend wedstrijd mochten Danae Kits en Ninthe Landheer de spits afbijten in de categorie E Jeugd, zij eindigden op de 8e plaats. Het E junioren trio Christina Bruinsma, Siebrina van der Wal en Daphne Wassenaar behaalden een score van 23.700, wat beloond werd met de gouden medaille.
Lees meer...

OENTSJERK - Tot vorig jaar was er in Oentsjerk de Statentocht, een 'loopevenement', zoals het officieel heette en die loop trok veel belangstelling, van zowel wandelaars als hardlopers. Zaterdag werd die traditie in feite voortgezet, zij het op een veel bescheidener schaal en ook met een zeer specifieke doelgroep. Bewoners van zorgboerderij it Aventoer maakten nu een substantieel deel uit van de deelnemers en dat betekende veel 'fleur en faasje' en 'nocht en wille'.
Lees meer...