20
do, sept
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

BURGUM - De heenwedstrijd vorige week was ruim gewonnen door Hardegarijp MO-15, maar in Burgum kregen de toeschouwers een heel andere wedstrijd te zien. Hoewel het daar aanvankelijk niet op leek, want opnieuw waren het de gasten uit Hurdegaryp die het initiatief naar zich toe trokken. En die vlotte 0-1 leek een opmaat voor een reguliere en ruime overwinning. Maar toen BBC vlak voor de pauze de score gelijktrok, veranderde het spelbeeld in een gelijk opgaand duel. De 2-2 was terecht.
Lees meer...

HARKEMA - Het bekertoernooi krijgt voor Harkema-Opeinde geen vervolg. De 1-1 remise die de ploeg van Willem Schokker behaalde tegen Opende volstond niet voor het behalen van de volgende ronde. Het duel tegen de streekgenoot uit de grensstreek vertoonde veel gelijkenissen met de onderlinge competitiewedstrijd die vier maanden geleden werd gespeeld. Ook toen verdedigden de Harkemasters lang een 1-0 voorsprong tegen het fysiek spelende Opende, om vervolgens in de slotfase alsnog het deksel op de neus te krijgen.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Tegen op papier de gemakkelijkste tegenstander in de poule won ’t Fean ’58 zaterdag met 3-0 van kersverse tweedeklasser Helpman. Achteraf had een gelijkspel ook volstaan omdat GRC met dezelfde cijfers werd geklopt door Oranje Nassau.
Lees meer...

HARKEMA - Dat in de voetballerij het elftal met de beste voetballers niet altijd wint, bleek zaterdagmiddag bij de wedstrijd Kollum-Harkema Opeinde. De selectie van gastheer Kollum herbergde zonder twijfel spelers met meer ervaring. Tweede klasse, soms zelfs eerste klasse hadden de meeste oranjehemden in een recent verleden gespeeld. Daar tegenover staken de CV's van de meeste Harekieten schril af. Als ploeg was Harkema-Opeinde echter bereid voor elke meter te vechten.
Lees meer...

BUITENPOST - VV Buitenpost en VV Berkum wisten zaterdag in een onderling duel niet te scoren. De gasten uit Zwolle hadden in de eerste helft het betere van het spel, maar de thuisploeg knokte zich na de rust knap terug. Dit leverde een flink aantal kansen op, maar tot doelpunten kwam het niet. Vooraf hadden de Blauwkes getekend voor een punt, maar achteraf heerste teleurstelling omdat er meer in had gezeten. Bij Buitenpost keerde Berend Schootstra terug van een blessure en was Rolf Dijk ook voldoende hersteld om op de bank te beginnen.
Lees meer...

NOARDBURGUM - Een week geleden wonnen de meisjes O13 van Hardegarijp thuis met 8-3 van Noordbergum. En dus, zo was de voor de hand liggende, maar in dit geval voorbarige, conclusie, dat de Noardburgumer meiden thuis weinig kans zouden hebben. Dat pakte even anders uit, héél anders zelfs. Daar leek het aanvankelijk niet op toen de gasten al na dik tien minuten op een vrij simpel verkregen 0-2 voorsprong stonden. Noordbergum rechtte de rug en won dit duel alsnog met 4-2.
Lees meer...

BUITENPOST - VV Buitenpost heeft zaterdag een gelijkspel behaald in de uitwedstrijd tegen VV Staphorst. De thuisploeg was sterker, maar wist doelman Kevin van der Meulen - de uitblinker aan de zijde van Buitenpost - slechts eenmaal te passeren. In de laatste minuut scoorde invaller Joran Olijve via de binnenkant van de paal, zodat de Blauwkes tevreden met een punt in de zak de bus in konden.
Lees meer...

Meer artikelen...