14
di, juli
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
BURGUM. Het leek een sneu einde van de competitie voor FCBurgum. In het eerste jaar van z'n bestaan leek FCBurgum 1 onstuitbaar op weg naar het kampioenschap en dus naar de zo fel begeerde promotie naar de eerste klasse. Maar de coronacrisis leek alles in het honderd te gooien: geen kampioenschap, geen promotie. Maar de Burgumers dienden een verzoek in om alsnog te mogen promoveren en ziedaar: het verzoek werd ingewilligd en dus is FCBurgum eerste klasse!

Bescheiden feestje
Inderdaad, het feestje was bescheiden, dinsdagavond, maar de blijdschap was er niet minder om in de FCBurgum gelederen. Immers, wat men bij de nieuwe Burgumer voetbalvereniging zo graag wilde en wat ook heel duidelijk binnen bereik lag, was alsnog een feit geworden middels een telefoontje van de KNVB aan voorzitter Dirk van der Woude. Daarin werd de FCBurgum preses medegedeeld dat het eerste team van FCBurgum alsnog zou kunnen promoveren, ondanks het feit dat er aanvankelijk was beslist dat de competitie geen winnaars en verliezers zou kennen, wegens 'niet uitgespeeld'. Maar op grond van verschuivingen en het feit dat FCBurgum landelijk de best presterende ploeg in de tweede klasse was, besloot de Bond dat FCBurgum de volgende competitie in de eerste klasse mag uitkomen. En dus reden voor een bescheiden feestje, aanvoerder Roeland Rusticus mocht van voorzitter Dirk van der Woude een bescheiden boeket in ontvangst nemen.

Niet het grote feest dan men al sinds de kerstdagen in gedachten had, maar wel een heuglijk moment: voor het eerst met een compleet nieuwe club in de competitie en dan glansrijk en onbetwist de beste ploeg zijn, de tien punten voorsprong op runner up Be Quick Dokkum spreekt wat dat betreft boekdelen. En wat zou het mooi zijn als ook FCBurgum vr. 1 en FCBurgum 3 een dergelijke 'beloning' zouden mogen incasseren, ook zij stonden, toen de coronacrisis ongenadig toesloeg, fier bovenaan. Maar hun eventuele promotie hangt af van een groot aantal factoren waarmee de Bond rekening moet houden. Wordt dus misschien/hopelijk, vervolgd met als ondertitel 'eind goed, al goed'.

Binne Kramer
Advertentie