29
di, sept
0 Nieuwe art.
Advertentie:

Voetbal
SUMAR. Alleen al voor die ene schitterende actie had ik naar sportpark De Heidkamp willen komen zaterdagmiddag. Het was een prachtig aangesneden voorzet die bij de tweede paal simpel werd binnen getikt. Of was het toch dat uiterst slimme en fantastische schot vanaf eigen helft dat de uitgekomen keeper volledig verraste, dat de titel 'Tor des Turniers' verdiende? Hoe het ook zij, je kon zien de spelers blij waren dat ze weer eens een wedstrijd konden spelen, net zoals ik blij was erbij te zijn.

Ik weet niet wat ik zou hebben gedaan op deze zaterdagmiddag als er geen sprake was geweest van corona, maar ik ben blij dat ik vanmiddag ben uitgenodigd op sportpark De Heidkamp op Sumarreheide. Daar wordt een onderling mini-toernooi gespeeld door de jeugd van vvSuameer. Deze ochtend waren het jongste voetballers die aan de beurt waren, deze middag zijn het de wat oudere jongelui die aan de bak mogen. En geloof maar dat ze er zin in hebben. Ik ook trouwens...

'Droech mei in spatsje rein'
Het is een van Piet P's onnavolgbare uitspraken, maar hij past naadloos bij het weertype van deze zaterdagmiddag. 'It is net in sprút kâld' en dus is het best uit te houden op het voetbalveld van de vvSuameer. Er is een mannetje of dertig komen opdraven voor dit mini-toernooi en de leidinggevenden zijn al druk bezig om een zo evenwichtig mogelijke indeling te maken. Dat is een hele klus, maar wel een heel cruciaal onderdeel van de voorbereidingen, je wilt wel ploegjes formeren die tegen elkaar opgewassen zijn. Er doen twee meiden mee en ik weet niet of het toeval is, maar ze blijken in het zelfde team te zijn ingedeeld. Maar ze doen prima mee, ze vallen totaal niet uit de toon, die tijd hebben we blijkbaar gehad, in mijn jonge jaren was zoiets onvoorstelbaar. Dan is het zover en kunnen we beginnen. Ik zit aan de zijlijn van veld 1 en dat betekent dat ik de verte ook de verrichtingen op veld 2 kan gadeslaan. Maar het gaat mij natuurlijk om de fotomomenten en daar is geen gebrek aan. En zoals bij elke clinic of elk toernooi is het ook hier voor een liefhebber als ik genieten.

Genieten van de sfeer, de ambiance en natuurlijk van het voetbal an sich. Er zijn echt situaties en spelmomenten waarbij je het water bij in de mond krijgt. Prachtige individuele acties, pittige persoonlijke duels, combinaties om in te lijsten en doelpunten die thuishoren in 'das grosse Bilderbuch'. En dat krijg je dan allemaal te zien op een ietwat herfstig aandoende zomermiddag eind juni op een sportpark op Sumarreheide.

Advertenties
Advertentie