16
wo, okt
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Korfbal
GARYP. Afgelopen zaterdag stond er wederom een onbekende ploeg op het programma: AKC uit Almelo. Juist bij onbekende ploegen is het van belang om scherp te starten. Met een stralende zon en voldoende mensen aan de kant kon dit alleen maar een genot worden om naar te kijken.
Quick’21/V&V begon uitstekend aan de wedstrijd waarbij er vele kansen lagen bij vrijwel alle spelers. Deze kansen werden, in tegenstelling tot vorige week, gelijk vanaf het begin benut. Jan Jacob van der Zee en Jetze te Jong mochten het spits afbijten met twee doelpunten.

De spelers zaten duidelijk goed in de wedstrijd. Binnen no-time wist de combiclub een gat van zes doelpunten te slaan (15-9). Netvoor rust werd er nog in het voordeel gescoord van de bezoekers. Rust 15-10. In de rust werd benadrukt de wedstrijd degelijk uit te spelen en deze goede lijn voort te zetten. Deze goede lijndaalde echter in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Quick’21/V&V was minder scherp in deverdediging en de vele kansen die de ploeg kreeg, werden niet benut. De ploeg uit Almelo zette eeneindsprint in en wist terug te komen tot 15-15. Vervolgens wisten ze zelfs de voorsprong te pakken.
De Tukkers voelden dat er iets te halen viel en gaven zich niet zomaar gewonnen. Er brak eenspannende fase aan waarbij Teije Blauw het verdedigend tegen de spits van AKC goed dicht kon houden. In de slotfase was het Arjen Brander die deze zaterdag de matchwinner werd met maarliefst drie doelpunten. Eindstand 22-19.
Volgende week mogen beide teams afreizen naar Hardenberg om het op te nemen tegen Juventa.