01
wo, apr
10 Nieuwe art.
Advertentie:

SUMAR. Eigenlijk had de titel van dit verhaal moeten luiden 'géén sport in barre tijden'. Over die barre tijden hoef ik het niet met u te hebben, daar weet u net zoveel of zo weinig, van als ik. Het hele openbare en dus ook sociale leven ligt op z'n gat en daar hoort de sport ook bij. Ik zal niet de enige zijn die daar de nodige moeite mee heeft. Sport behoort niet bij de eerste levensbehoeften, maar het is voor mij en vele anderen wel een van de belangrijkste tijdsbestedingen. Met andere woorden: ik mis het verschrikkelijk, 'ik fyn it hielendal nest'.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Nadat zaterdag in de landelijke competitie een uitstekend resultaat werd behaald mochten de Feanster schuivers vanavond al weer aantreden in de Friese hoofdklas. Gespeeld moest worden tegen het team van de gefuseerde clubs Oerterp en Drachten 2.Deze fusieclub kan beschikken over een groot arsenaal aan spelers en komt in wisselende samenstelling uit.
Lees meer...

BURGUM - Zaterdag 29 februari is Mark Klokman uit Feanwâlden Nederlands kampioen judo geworden in de gewichtsklasse -46 kg voor judoka’s tot 18 jaar. De Nederlandse kampioenschappen vonden dit jaar plaats in de Sport Campus Zuiderpark in Den Haag. Ruim 350 judoka’s, die op de voorafgaande kampioenschappen in één van de 7 districten in hun gewichtsklasse bij de beste 4 waren geëindigd, betraden de wedstrijdmat op jacht naar het podium.
Lees meer...

KOOTSTERTILLE - Zondag 8 maart klinkt alweer het startschot van de 19e editie van de Stertil Survivalrun. 1500 sur-vivalatleten gaan dan de strijd aan met zichzelf en de elementen in de ruim 50 hindernissen die in en rondom Kootstertille gebouwd zijn. De hindernissen staan verspreid over parcours van 4 tot 11 kilometer, die de atleten hardlopend moeten overbruggen om zo snel mogelijk de finishbel luiden. De start en finish vinden, evenals in voorgaande jaren, plaats in het centrum van Kootstertille bij de multifunctionele accommodatie ‘Tillehus’.
Lees meer...

BUITENPOST - Robin Huisman de Jong heeft zaterdag het populaire darttoernooi van VV Buitenpost op zijn naam geschreven. In de finale van de singles nam de robuuste verdediger van de Blauwkes het op tegen trainer Floyd Tjeerdsma, die uiteindelijk na een spannende strijd met de tweede plaats genoegen moest nemen. Aan de 19e @WORK Personeelsdiensten Blauwkes Embassy deden in totaal 36 darters mee, leden en supporters van de voetbalvereniging.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Voor ronde 11 waren de schuivers uit Britsum en wijde omgeving naar de damarena van cafe de Haven gekomen om de laatste ronde voor de landelijke competitie te spelen. Dit treffen in de 2e klasse A vond plaats voor de 10e keer in het bestaan van dit team van TTS. Door de overwinning van vandaag werd de balans van uitslagen gelijk getrokken in 5 tegen 5 zoals door voorzitter Karel de Bruin in zijn openingswoord al was voorspeld.
Lees meer...

BURGUM - In 2018 werd voor de 25ste keer de Slach om e Mar georganiseerd. Deze was nog geheel op de traditionele manier met zowel deelname van alle basisscholen uit Burgum alswel de startlocatie in het centrum. Destijds twijfelde het bestuur of er nog wel een 26ste editie zou komen. Toch werd er besloten om ook voor de 26ste keer de Slach om e mar te organiseren. En wel op 11 april. Deze editie kenmerkte zich door de nieuwe startlocatie, namelijk het Wetter- en Willepark in Burgum.
Lees meer...

Meer artikelen...

Advertentie