17
wo, okt
5 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

SURHUISTERVEEN - Het Regioteam van BEGB Britsum was afgelopen zaterdag de gast van het zaterdagteam van TTS. In voorgaande duels was er 4x winst voor de kleimannen en 3 x voor TTS. Dit betekende dat er iets recht gezet moest worden. Toen de passagiers uit de auto rolden op het terrein van cafe de Haven bleken er slechts 9 deelnemers te zijn in plaats van 10. De griep bleek in Britsum te zijn toegeslagen en dus konden de Feansters schuivers de eerste 2 punten bijschrijven.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Vol goede moed gingen de Feanster dammers op weg naar het verre Delfzijl om te spelen tegen de schuivers uit e wijde regio van Oost Groningen. Meestal is deze wedstrijd uitermate spannend met wisselende winnaars. De wedstrijd begon uitstekend toen Anton van der Ploeg een vrij eenvoudige combinatie kado kreeg van good old Sietse Rozema. Een blundertje. Ype Kroodsma hield de Fries om utens Hans van der Veen op remise.
Lees meer...

EASTERMAR - Vorig jaar ging het festijn niet door vanwege de te overvloedig gevallen regen. En even, heel even, leek ook de editie van 2018 'faai te stean', als je de onheilspellende 'Wettervorhersage' erbij nam. Maar gelukkig pakte dat anders uit: prima weer, zonnetje, prachtige Hollandse stapelwolken en droog! Ideaal weer voor het 20ste Eastermarder Paarden Spektakel. In feite een marathon voor aanspanningen en paarden-onder-het-zadel door en rond Eastermar. Mét Dries van der Ploeg.
Lees meer...

BURGUM. 'Wiete fuotten' zijn merendeels voorbehouden aan mensen. Maar er zijn uitzonderingen. Eén daarvan geldt voor paarden. Immers, paarden zijn edele dieren en die hebben derhalve geen poten maar voeten. En die werden zaterdagochtend wel degelijk nat, hoewel het kurkdroog was. De bereden deelnemers aan de marathon moesten door een heuse waterbak en daar hielden ze het niet droog. Meestal ga ik kijken bij de aanspanningen, dit keer bij de bereden paarden.spectaculair
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Ondanks het ontbreken van een aantal spelers van het motorblok ging het zaterdagteam voortvarend van start in de eerste competitiewedstrijd tegen het deels jeugdteam van het Noorden 2 uit Groningen. Wedstrijdleider Karel de Bruin moest als eerste de capaciteiten van de jeugd op onaangename wijze ervaren. De jeugdige Sander Staal gaf Karel op professionele wijze het nakijken. Gelukkig wist Ype Kroodsma de stand gelijk te trekken door de jeugdige dame Yneke Goerres uit Oldeboorn te verslaan.
Lees meer...

EASTERMAR - Het was zo ongeveer halverwege de marathon van Eastermar. Een concourswagen getrokken door een Frysk hynder en bereden, gemend dus, door twee heren die de leeftijd des onderscheids al een poosje achter zich hadden. Het ging prima, ze waren bezig aan de laatste hindernis, de waterbak dus. Nog wel eens het pièce de résistance, maar dit ging allemaal 'rustig aan, dan breekt het lijntje niet'. Tot ze halverwege waren en wat er toen gebeurde: 'net te leauwen'.
Lees meer...

TRYNWALDEN. Editie 2018 van de Omloop van de Trynwâlden zaterdagmiddag met start en finish in Oentsjerk, werd een afgetekende zege voor lange afstandsschaatser Douwe de Vries uit Hallum. Hij had zich in de hele koers, 100 kilometer lang, al bijzonder actief getoond en wat dat betreft kwam de zege hem zonder meer toe. Hij werd op het podium geflankeerd door Jarno Gmelich Meijling uit Almere en Roderik Egberink uit Bussum. De virtuele prijs van de strijdlust was voor De Vries.Prima omstandigheden bij Omloop
Lees meer...

Meer artikelen...