17
di, juli
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

SURHUISTERVEEN - In de 11e ronde ban de zomercompetitie leek de koploper Erwin Heslinga averij op te lopen tegen de man uit de Zuidwesthoek. Alhoewel Siep uitstekend stand hield moest hij in een al te gretige zet naar doorbraak constateren dat hij eerst nog even een brikje had moeten offeren. Wellicht was in de resterende 3 tegen 5 nog een kans op remise geweest.
Lees meer...

SURHUIZUM - Je zou denken als je het terrein op reed dat er harde gitaren zouden klinken. Maar in plaats van muziek waren het de dartpeilen die je hoorde tikken in de dartborden. Het was de eerste editie van S.O.A Foreplay in Surhuizum en er was dan ook een mooie groep spelers op het toernooi afgekomen uit de regio. Het voorprogramma was een rustige gebeuren waarbij ook tv in de tent werd uitgezonden. De voorbode van een heftig weekend in Surhuizum.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Afgelopen zaterdag turnden de WSBF-turnsters het Fries Kampioenschap meerkamp in Joure. In de eerste ronde lieten Xiao Mei Harms (pupil 1 N3), Kaylen Arends en Tess de Vries (beide instap N3) wederom prachtige oefeningen zien. Dit resulteerde in 3 podiumplaatsen. Zowel Xiao Mei als Tess werden derde op deze laatste wedstrijd van het seizoen en Kaylen mocht de hoogste trede beklimmen en werd Fries Kampioene!
Lees meer...

HURDEGARYP - De eerste zomer editie van de Oude Peterloop was zaterdagmorgen rond de Kanovijver in Hurdegaryp. Met bijna 50 deelnemers en erg mooie omstandigheden was het zeer geslaagd. Het was geen wedstrijd maar als eerste finishte, na een loop van 2 kilometer, Mats. Eervol tweede werd Rick en sportief derde werd Eric. De jongste deelnemer was de één jarige Hyke en ze finishte net als de oudste deelnemer, de 77 jarige pake Willem in de middenmoot.
Lees meer...

BUITENPOST. De eerste woensdag in augustus, een vast gegeven in de agenda van velen: liefhebbers van paardensport, traditie, folklore en cultuur. En dat al 65 jaar lang! Het maakt de komende editie van het Concours Hippique Buitenpost op woensdag 1 augustus 2018 extra bijzonder!
In Buitenpost zijn namelijk meer dan 100 Friese paarden aanwezig en in de buitenlucht te bewonderen. De altijd boeiende wedstrijdsfeer, kent als rode draad: “het Friese paard voor de sjees”, waarbij deelnemers traditionele kledij dragen.
Lees meer...

GARYP - Turnster Agnes Westerdijk van gymnastiekvereniging V en V Garyp heeft de zilveren medaille in de wacht gesleept. Dit deed ze op het Fries Kampioenschap in Joure onder leiding van trainster Wietske Dorenbos. Bij de senioren E niveau wist ze in een sterk deelnemersveld goed overeind te blijven en turnde zichzelf naar het podium, waar ze plaats mocht nemen op de 2e trede. Wat een prachtige afsluiting van een succesvol turnseizoen voor deze Earnewâldster turnster die mag rekenen op promotie naar een hogere categorie.

SUMAR - Paardenliefhebber? Dan kunt u van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 juli 2018 uw hart weer ophalen tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Sumar en Garyp. Al 20 jaar een groots Fries paardensportevent in Fryslân, waar iedere paardenliefhebber elk jaar weer naar uitkijkt. In 2017 hebben bijna 5.000 mensen de Hynstedagen bezocht. Ook dit jaar biedt de Hynstedagen weer een afwisselend en prachtig programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en geweldige shows. En dat allemaal met gratis entree op alle dagen!
Lees meer...

Meer artikelen...