20
zo, mei
7 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

AUGUSTINUSGA - Zaterdag waren in Leeuwarden de Friese Kampioenschappen voor de jongste meiden. Twee turnsters van Set ‘m op uit Augustinusga hadden zich voor het FK twee geplaatst: Marike Zuidersma en Hannah Huizenga. De meiden wisten dat ze tegen hele goede turnsters moesten en turnden allebei strakke oefeningen. Hannah Huizenga mocht als eerste van start en turnde achtereenvolgens op vloer, sprong, brug en balk. Hannah haar beste toestel was brug, daar werd ze vijfde. Op alle toestellen samen behaalde ze een mooie achtste plaats.
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Zaterdag 19 mei werd voor de jongste turnsters, welke zich hiervoor hadden geplaatst, de Friese Kampioenschappen gehouden te Leeuwarden. In de ochtend mocht Fardou Hoekstra in het niveau Pre-instap 1 D4 de spits afbijten, dit werd beloond met een bronzen medaille. In de grote categorie Pre-instap 2 D5 mag Bente Folkerts haar Fries Kampioen noemen, zij kreeg het goud omgehangen. Als kers op de taart werd Fiore de Vries in het hoge niveau Pre-instap D2, met een fors verschil, ook Fries Kampioen. WSBF mag terug kijken op een geslaagd FK!
Lees meer...

SURHUISTERVEEN - Voor een opmerkelijke prestatie tegen een volgens de geldende rating duidelijk sterkere tegenstander wordt de dammer in blauw in de het programma toernooibase vermeld. Heerenveen speler Hielke Luik wist dit al 2 opeenvolgende ronden te presteren. In ronde 1 werd de uitslag tegen zijn teamgenoot Gerard Weinans remise met een ratingbeerschil van 237 punten. In ronde 3 moest TTS er Jon Hiemstra er aan geloven. Hier wist Hielke het verschil van 151 punten zelfs in een overwinning om te zetten. Een fraaie 17e plaats in de voorlopige ranglijst is de beloning.
Lees meer...

OENTSJERK - Tot vorig jaar was er in Oentsjerk de Statentocht, een 'loopevenement', zoals het officieel heette en die loop trok veel belangstelling, van zowel wandelaars als hardlopers. Zaterdag werd die traditie in feite voortgezet, zij het op een veel bescheidener schaal en ook met een zeer specifieke doelgroep. Bewoners van zorgboerderij it Aventoer maakten nu een substantieel deel uit van de deelnemers en dat betekende veel 'fleur en faasje' en 'nocht en wille'.
Lees meer...

GARYP - Turnster Ylse Fekkes van Gymnastiekvereniging V en V Garyp heeft de bronzen medaille in de wacht gesleept op de Friese Kampioenschappen in Leeuwarden. Bij de instappers op niveau D2 wist ze een overtuigende vierkamp te laten zien op de toestellen sprong, brug, balk en vloer. Haar hoge scores brachten haar naar de 3e plaats op het podium waar zij zeer verdienstelijk de bronzen kreeg omgehangen. Wat een prachtige prestatie van deze jonge turnster!

SURHUISTERVEEN - Zondag 13 mei werd de tweede halve finale acro D en E lijn gehpuden te Den Bosch. WSBF had maar liefst 5 deelnemende teams, welke zich hiervoor hadden geplaatst, in de running. In de ochtend wedstrijd mochten Danae Kits en Ninthe Landheer de spits afbijten in de categorie E Jeugd, zij eindigden op de 8e plaats. Het E junioren trio Christina Bruinsma, Siebrina van der Wal en Daphne Wassenaar behaalden een score van 23.700, wat beloond werd met de gouden medaille.
Lees meer...

BURGUM - Zaterdag werd in de Maaspoort de 2e landelijke groepswedstrijd ritmische gymnastiek 1e divisie gehouden tijdens het IAG event.
Deze wedstrijd op het hoogste niveau is daar altijd een combinatie van topsporten. Zo werd de ritmische en acrowedstrijd  afgewisseld. De 4 groepsoefeningen van OBQ-DFS hebben 3 maal zilver gewonnen en zich geplaatst voor het NK in AHOY.
Lees meer...

Meer artikelen...