18
wo, sept
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - In de voorlaatste ronde van de landelijke zaterdagcompetitie moesten de Feanster schuivers aantreden in de Schuttersheuvel te Sneek. De teamleider had te maken met een vijftal verhinderde spelers zodat met de grootst mogelijke moeite 10 personen konden aanschuiven. Toen ze hadden plaatsgenomen achter de borden bleek het Sneker team bord 10 niet bezet te houden zodat Simen Atsma de eerste punten kon bijschrijven.


Sneker team bord 10 niet bezet te houden zodat Simen Atsma de eerste punten kon bijschrijven. Vraag is of de dambond geen aanvullende sanctie moet toepassen indien het team niet volledig opkomt.Een telefoontje vooraf zou erg beleefd zijn en voorkomen dat er iemand een middag in een vreemde omgeving moet omspanen omdat hij van vervoer afhankelijk is en zelfs iets anders heeft afgezegd. Wordt vervolgd.

Nadat de punten van Simen op het wedstrijdformulier waren genoteerd was het invaller Jon Hiemstra die liet zien dat een tijdje vakantie hem goed had gedaan. Rustig als altijd werd jeugdtalent Jorn Kruit gedecideerd naar een nederlaag toe verwezen.

Jan Kunnen verzuimde veld 5 de ontsluiten en verloor daardoor nipt van Theo Diemer die de gelegenheid kreeg hierdoor tijdig naar dam te sluipen.

Steven Veeenstra op bord 3 nam het op tegen Dirk de Leeuw. Steven nam een doorbraak ten koste van een plakker met 2 schijven achterstand. Met één damzet gaan had hij wellicht verwacht dat zijn tegenstander zou opgeven. Dirk de Leeuw worstelde echter rustig door en ietwat overmoedig wist hij ten koste van een aantal brikje Steven zijn dam nog te veroveren. Met een 4 tegen 2 eindspel en in het bezit van de tric trac lijn liet Steven zich niet weer te pakken nemen. 6-2 voor de Feansters. Niet verwacht.

Met deze mooie voorsprong werd verwacht dat TTS coryfee Rein van der Wal ook punt(en) zou binnenhalen tegen Jacob de Vries. Jacob de sterkste man het Sneker team had echter een verrassing voor Rein in petto. Hij gaf Rein dam en de daarop volgen slagzet was direct winnend. De medepassagiers kregen op de terugweg te maken met een niet al te vrolijke leider.

Anton van der Ploeg op bord 1 tegen de jeugdspeler Robin Hoekstra liet Robin in de zogenaamde bomzet lopen. Hierdoor behaalde Anton een brikje voorsprong en de resterende stand werd vakkundig afgewikkeld naar de volle winst.

Sape( Hiemstra) de broer van kreeg Marcel de Vries als opponent. Ondanks de z.g.n. hekstelling waaruit hij zich wist te bevrijden was de achterstand in materiaal op het bord onvoldoende om punten te behalen. Al met al een goeie partij tegen een toch te sterke tegenstander met een groot rating verschil.

Ype Kroodsma ietwat griepig moest spelen tegen de sterke Kerst Hoekstra. Nadat Kerst eerst een schijfje had opgepeuzeld streed Ype nog langer door maar uiteindelijk moest hij capituleren. Ook geen schande met zo’n sterke tegenstander.

8 tegen 8 met nog 2 potjes te gaan.

Gerrit Terpstra had Gosse Harkema ook al een brikje afgenomen en tevens een voordelige eindstand opgebouwd. Na het offeren van nog een schijf dacht Gosse door te kunnen breken.

Op tempo bleek hij echter alsnog vast te lopen waardoor het tiende punt voor TTS binnen was.

OP bord 6 had veteraan Luitzen van der Heide zijn geliefde spel op de honderd velden voor elkaar tegen de jongedame Marieke Altena. Dreigingen alom die voor Marieke niet waren te voorkomen. Luitzen was uiteindelijk zeer content met het resultaat tegen de hoger in rating staand jeugdspeler van SDC Sneek. In een uitgelaten stemming gingen de Feansters huiswaarts om iedereen tegen 5 uur weer in de omliggende dorpen af te leveren.

Op de uitslagenlijst was geen enkele remise te bekennen. Er was dus volop strijd geleverd.

Een gedeelde 3e plaats in de landelijke 2e klasse is voorlopig de stand met nog één wedstrijd te gaan en wel thuis over 2 weken tegen Heerenveen Mildam 3. Iedereen is dan weer van harte welkom in de damarena van cafe de Haven om de TTS ers fysiek aan te moedigen.

Detailuitslagen:

SDC Sneek - TTS Surhuisterveen.

Robin Hoekstra - Anton van der Ploeg 0-2

Jacob de Vries - Rein van der Wal 2-0

Gosse Harkema - Gerrit Terpstra 0-2

Dirk de Leeuw - Steven Veenstra 0-2

Kerst Hoekstra - Ype Kroodsma 2-0

Marieke Altena - Luitzen vd Heide 0-2

Marcel de Vries - Sape Hiemstra 2-0

Theo Diemer - Jan Kunnen 2-0

Jorn Kruit - Jon Hiemstra 0-2

NN - Simen Atsma 0-2

Einduitslag 8-12