18
wo, sept
0 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Overige sporten
dam29117SURHUISTERVEEN - In het damwalhalla van de voormalige wereldkampioen moesten de spelers van het zaterdagteam van de Flexibele Makelaar het opnemen tegen het sterke jeugdteam van damclub Het Noorden uit Groningen. Nadat eerst alle spelers de carpool bij Friesche Palen hadden bereikt werd de snelweg opgezocht en twintig minuten later waren de mannen in het denksportcentrum gearriveerd. Er bleken maar liefst 6 jeugdspelers opgesteld te zijn en dat betekende alle hens aan dek voor de Feanster schuivers.


Steven Veenstra was de eerste TTS er die de punten binnen haalde en wel tegen good old Jacob Ganzevoort. Op bord 9 zat Jan Kunnen te worstelen tegen de jeugdige Sander Staal. Onverschrokken had Sander Jan al een brikje afgesnoept en ook positioneel ging hij goed door onder toezicht van vader Staal. De volle winst werd binnengehaald en de complimenten van vader zullen niet uitblijven. Karel de Bruin op ereplaats ingedeeld trof één van de vrouwelijke jeugdtalenten Elizabeth Kramer. In het eindspel bleek de ervaring van Karel teveel voor Elisabeth en TTS nam een voorsprong in de tussenstand. TTS wedstrijdleider Rein van der Wal kwam uit tegen de andere dame Tamar Visser voorheen SDC Sneek. Ook hier bleek de ervaring een rol te spelen en kon de winst worden binnengehaald.

Vermakelijk was het spel op bord 10. De jonge Max Doornik speelde onbevangen tegen de senior van de Feansters.

Luitzen bleef echter rustig en kwam uiteindelijk tot een puntendeling. Dit was ook de uitslag tussen Gerard Kramer en Sytze Jonker de import speler van Surhuisterveen.

Op bord 5 was het ook interessant wat er stond te gebeuren tussen Suzanne ( ja de zus en dochter van) Staal en Anton van der Ploeg. Uit hun onderlinge conversatie bleek dat beide het een interessant gebeuren vonden. Toen positioneel voordeel na een gedeeltelijk vuurwerk uitbleef werd tot remise besloten.

Marinus Damkat en Jan Hoogsteen waren aan elkaar gewaagd en met enkele dwang zetten werd de remise op het bord getoverd.

Met Joop de Graaf op bord 8 leek het toen niet goed te gaan tegen Bob van der Mark met een achterstand van 2 schijven terwijl op bord 4 Gerrit Terpstra tegen Albertus Kamp er ook niet al te florissant voorstond zodat een gelijk spel zich leek aan te dienen. Op wonderbaarlijke wijze ging Albertus echter tegen Gerrit in de fout die daarmee de remisepunt gauw opstreek. Dat Joop uiteindelijk toch verloor deed niet meer ter zaken en de overwinning was binnen.

Met de uitslag 11 tegen 9 gaat het Feanster Zaterdagteam naar het linkerrijtje met nog 2 wedstrijden te gaan.

Het Noorden 2 - TTS

Elisabeth Kramer - Karel de Bruin 0-2

Tamar Visser - Rein van der Wal 0-2

Jacob Ganzevoort - Steven Veenstra 0-2

Albertus Kamp - Gerrit Terpstra 1-1

Suzanne Staal - Anton vd Ploeg 1-1

Gerard Kramer - Sytze Jonker 1-1

Marinus Damkat - Jan Hoogsteen 1-1

Bob van der Mark - Joop de Graaf 2-0

Sander Staal - Jan Kunnen 2-0

Max Doornik - Luitzen vd Heide 1-1


Einduitslag 9-11