16
ma, sept
2 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Overige sporten
BURGUM - Zaterdag 25 februari werden in Kollum de Noord Nederlandse Kampioenschappen judo georganiseerd, de Judo Kings uit Feanwalden, Westereen en Burgum deden hier ook aan mee en behaalden grote successen. De judoka's tot twaalf jaar en de judoka's tot vijftien jaar mochten laten zien wat ze waard zijn op de tatami. Van de Kings wist Mark Klokman uit Feanwalden het zilver te winnen.


Quinten vd Veen uit de Westereen wist als eerste jaars judoka kampioen te worden in de klasse tot 38kg, Wesley Smid ook uit de Westereen behaalde het brons, helaas verloor Hidde vd Heide (Kollumerzwaag). In de klasse tot 42kg wint Troy vd Veen (Jistrum) het goud, Geale Meindertsma (Westereen) wordt vroegtijdig uitgeschakeld en Leco Terpstra (Rinsumageest) wordt vijfde en plaatst zich dus helaas niet. Ashwin Smits (-55kg Cornjum) en Paul van der Weg (-60kg Burgum) worden beide vijfde in hun klasse en plaatsen zich ook niet voor het Nederlands Kampioenschap. De dames van de Kings, in totaal vier stuks, weten zich allemaal te plaatsen, Milou Hendriks (-32kg - Grou) wordt kampioen, Yanna Yu Kleinhuis (Grou) wint het brons in de klasse tot 40kg, Rixt Geertsma (Feanwalden) wint zilver in de tot 44kg en Annemarie de Bruin (Westereen) wint ook het zilver, maar dan in de klasse tot 63kg.

Ook de tot twaalf jaar judoka's deden het goed, Brian Smid (Westereen) wordt kampioen in de klasse tot 34kg, Thijs Boorsma (Leeuwarden) wint zilver in de klasse tot 38kg, Hessel Keulen (Feanwalden) zilver in de klasse tot 30kg en Minke de Ruiter (Westereen) wint het brons in de gewichtsklasse tot 32kg, als laatste weet Ivan Terpstra knap vierde te worden in deklasse tot 38kg. Helaas winnen Margje Busstra (Grou), Angelique vd Veen (Westereen), Johan-Bart Postma (Kollumerzwaaag), Senne Veenstra (Westereen) en Marc Veenstra (Kollumerzwaag) geen prijs.