27
do, juni
4 Nieuwe art.
Ook adverteren op de kabelkrant, deze website of op de radio? Klik hier voor meer info.

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Wedstrijdleider Karel de Bruin had voor de uitwedstrijd tegen het sterke Strijt Sonder Spijt team van Kampen het zgn. motorblok van de TTS onderaan geposteerd in de opstelling. Team opdracht was voor het motorblok om op de winst te spelen terwijl de eerste 5 kandidaten de opdracht kregen om remise binnen te halen. Dit strijdplan leek te gaan lukken.


In rap tempo waren het Luitzen van der Heide en Gerrit Terpstra die de voorsprong op 4 tegen o brachten. Cees Dijkstra mocht op bord 1 uitkomen tegen de sterkste speler van Kampen en wist tot het middenspel stand te houden. Door over het hoofd te zien dat hij op slag bleef staan ging zijn afruilplan niet door en kon de strijd worden opgegeven. Ook TTS nieuwkomer Pieter Dijkstra moest ervaren dat Antoine Koster van de thuisclub wist door te breken. Door een zetwisseling ging de pot verloren terwijl uit analyse er nog een remisemogelijkheid bleek te zijn.

Simen Atsma had zich in een halve hekstelling laten opsluiten en dat werd hem uiteindelijk fataal. De voorsprong veranderde hiermee in een achterstand van 2 punten.

Jan Hoogsteen de TTS veteraan liet zijn tegenstander Harwin Reuvekamp echter blijken dat een ratingvoorsprong ook kan betekenen dat je de bietenbrug wordt opgestuurd. Jan verscheen in blauw in toernooibase.

Steven Veenstra voltooide de motorblok visie en won van Harm Kist evenals Anto van der Ploeg tegen Johan Wezenberg.
Jammer dat bovenin Joop de Graaf en Jan Kunnen geen puntje konden binnenhalen maar de ontstane eindstand van 10 tegen 10 was voor TTS een goede prestatie die hoop geeft voor de resterende wedstrijden.

SSS Kampen - TTS Surhuisterveen.
Nico Lugthart - Cees Dijkstra 2-0
Antoine Koster - Pieter Dijkstra 2-0
Piet Dijkstra - Jan Kunnen 2-0
Wim Dekker - Joop de Graaf 2-0
Gerlof de Jong - Siemen Atsma 2-0
Harwin Reuvekamp - Jan Hoogsteen 0-2
Henk Ramon - Gerrit Terpstra 0-2
Harm Kist - Steven Veenstra 0-2
Johan Wezenberg - Anton van der Ploeg 2-0
Herman Brink - Luitzen vd Heide 0-2
Einduitslag 10-10