Volg ons:       Nu live:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Het zaterdagteam van Surhuisterveen was in hun uitgaanstenue van cafe de Haven en de Flexibele Makelaar via verschillende carpools tijdig in Ien en Mien te Goutum verschenen om ronde 6 voor de landelijke damcompetitie te spelen tegen de reserves van Huizum.


Direct bij de eerste uitslag was het al raak. Een verkeerde slagkeuze die overigens wel door de tablet werd opgemerkt ging voorbij aan de beide spelers. Na dit voorval werd onnodig direct opgegeven door Sietse Jonker zodat good old Jan Terpstra op lucky wijze 2 punten kon bijschrijven.
Helaas geeft de tablet geen piep weer anders had dit kunnen worden voorkomen en zou de uitslag wel een remise kunnen zijn geweest.
Invaller Haye Wittermans had op bord 2 een complexe stand gecreeerd tegen Thijs Talsma. Thijs is echter ook niet de eerste de beste en ging volop mee in de strijd.

Op een gegeven moment moest er worden vereenvoudigd en omdat beide spelers geen fout meer maakten werd de uitslag remise.
Jan Kunnen moest zijn meerdere erkennen in Henk Veldhorst terwijl Jan Hoogsteen met remise een goed resultaat neerzette tegen de man met een rating van 1000 Marten Martens.

Tjidsger Veenstra mist nog een beetje de routine en evenals afgelopen maandag moest hij ervaren dat hij op een gegeven moment een brikje minder op het bord had staan dan zijn tegenstander Marcel de Vries. Deze schijfwinst was voor Marcel voldoende voor de volle winst.
Anton van der Ploeg en Gerrit Terpstra behaalden de volle winst tegen op papier zwakkere tegenstanders. Terwijl Karel de Bruin tegen Scholma remise wist te behalen. Tja Niet Auke maar Bram Scholma. Dat scheelt een slok op een borrel.

Joop de Graaf had al in een eerder stadium verzuimd af te ronden naar winst maar genietend van het eindspel voegde hij nog een 15 tal zetten toe voor hij de buit binnen haalde.

De ouwe krijger Luitzen van der Heide zou het moeten afmaken in een 9 om 9 stand.
Luitzen had tegenstander Hans van Dijk behoorlijk in het defensief gedrongen en leek misschien nog de volle winst te kunnen behalen. De keuze voor een doorbraak was gewoon goed maar even later werd in een vlaag van damblindheid 3 brikjes weggeven aan Hans waardoor zelfs remise niet meer mogelijk was.

Bij de talrijke toeschouwers was grote verbazing te zien maar de pot was hiermee verloren voor TTS.
Jammer maar volgende keer beter.

Detailuitslagen:
Huizum 2 TTS
Martin de Vries - Gerrit Terpstra 0-2
Thijs Talsma - Haye Wittermans 1-1
Bram Scholma - Karel de Bruin 1-1
Fedde vd Laan - Anton vd Ploeg 0-2
Jan Terpstra - Sietse Jonker 2-0
Marcel de Vries - Tjidsger Veenstra 2-0
Hans van Dijk - Luitzen vd Heide 2-0
Marten Martens - Jan Hoogsteen 1-1
Bart Adema - Joop de Graaf 0-2
Henk Veldhorst - Jan Kunnen 2-0
Einduitslag 11-09
Advertenties
Advertentie