03
wo, juni
5 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Met lood in de schoenen waren de Feanster dammers van TTS afgereisd naar Mildam om de laatste competitiewedstrijd in de landelijke te spelen tegen het sterke team van Heerenveen2. Bij overhandiging van de opstelling bleken de Heerenveensters ook nog een aantal sterke mannen als extra zekerheid te hebben opgetrommeld. Met een overwinning zou nog een wedstrijd om promotie kunnen worden behaald.


De Waldpiken waren echter niet van plan zich zonder meer over te geven.
Op bord 10 werd Jan Kunnen het slachtoffer van de combinatiedrift van Geert van der Molen. Geert sloeg zowat het halve bord leeg en Jan kon buiten van het zonnetje genieten.

Joop de Graaf trof het met het extra ingezette kanon van Heerenveen niet. Toen hij zijn eigen spelstijl handhaafde was dit de gelegenheid voor Henk om toe te slaan. De halma stand werd verpulverd en na 2 brikjes achterstand werd er nog even geprutteld maar de nul was een zekerheid.
Karel de Bruin dacht Anne Dekker vast te kunnen zetten maar kreeg het deksel op zijn neus. Hij had moeten weten dat Dekker een combinatie niet uit de weg gaat. Het daarna volgende eindspel waarbij zelfs nog een dam werd behaald was slechts voor de statistieken.

Zes tegen 0 en een catastrofe leek zich af te tekenen. Op het bord tussen Sietse Jonker en Wim van der Molen ontstond vuurwerk. Ten koste van een aantal schijven dacht Wim door te kunnen breken naar dam. Sietse vlocht echter direct een vangstelling ten koste van 2 schijven in de stand waardoor dam halen voorlopig niet mogelijk was. Uiteindelijke kantelde de pot geheel naar Sietse en deze kon uiterst tevreden de volle winst behalen.
Ype Kroodsma behaalde een brikje voordeel tegen de sterke Ulbe Koopman. Analayse zal moeten uitwijzen of de gegeven remise hier de juiste uitslag is geweest en de mogelijke winst niet is verzuimd.?

Steven Veenstra gaf de stand een beter aanzien. Nadat hij eerst een schijf had gepakt van zijn angstgegner Jelte Veld werd laatstgenoemde langzaam uitgemergeld nadat zijn pogingen een stelling in te nemen door Steven vakkundig werd afgebroken.
Symen Atsma op bord 9 was de sensatie van de middag. Met voortreffelijk positiespel moest zijn tegenstander 2 schijven offeren om nog een mogelijkheid naar dam te behouden. De spanning bij Simen nam toe maar op vakkundige wijze werd een 4 tegen 2 naar voren gehaald en in de derde poging ging Wim Berenpas onderuit. Chapeau.

Met nog 3 potjes te gaan bleek er meer in te zitten dan vooaf was gedacht.
Uiteindelijk moest Tjidsger Veenstra in de vrouwelijke tegenstandser Iepie Poepje-Koopmans zijn meerdere erkennen hetgeen geen schande gezien de titel die Iepie in het vrouwendammen heeft behaald.

Gerrit Terpstra wist aan bord 1 zijn tegenstander in toom te houden met een remise terwijl Pieter Dijkstra tegen Aize Plantinga wel een puntje had verdiend maar toch ten onder ging door een zetwisseling.
Met de minimale nederlaag kunnen de TTS ers wel leven en tevens is hiermee in het sterke veld van deelnemers de 4e plaats op de ranglijst behouden. Een uitstekend seizoen voor het ZATERDAGTEAM.

Details:
Heerenveen 2 - TTS
Johny Modderman - Gerrit Terpstra 1-1
Jelte Veld - Steven Veenstra 0-2
Anne Dekker - Karel de Bruin 2-0
Wim vd Molen - Sietse Jonker 0-2
Iepie Poepjes-Koopmans - Tjidsger Veenstra 2-0
Aize Plantinga - Pieter Dijkstra 2-0
Ulbe Koopman - Ype Kroodsma 1-1
Henk Hosper - Joop de Graaf 2-0
Wim Berenpas - Simen Atsma 0-2
Geert van der Molen - Jan Kunnen 2-0
Einduitslag 12-08
Advertentie