Volg ons:       Nu live:

Overige sporten
BURGUM - Afgelopen zaterdag, 23 februari, werden in Kollum de Noordelijke kampioenschappen georganiseerd voor de judoka's tot twaalf jaar en tot achttien jaar. Voor de judoka's tot twaalf jaar was het alleen een titel toernooi, ideel om wat ervaring op te doen, maar voor de judoka's tot achttien jaar stond er een kwalificatie voor de Nederlandse kampioenschappen in Den Haag op het spel.


In de klasse -40kg stonden Rumaisa Ifrisan (Judoschool Oord) en Milou Hendriks uit Grou die erg spannende wedstrijden streden, met onderling sterk resultaat. Hendriks won het zilver en Rumaisa het brons. In de klasse tot 50kg won Wesley Smid uit de Westereen het goud door alle tegenstanders binnen 30 seconden op de rug te leggen. In d eklasse tot 52kg stonden Yanna Yu Kleinhuis uit Grou en Berber Ludema uit Dokkum. De poule was erg sterk, alle judoka's waren goed aan elkaar gewaagd. Yanna Yu wist helaas geen partij te winnen, Berber Ludema won het goud. Rixt Geertsma uit Feanwalden moest één keer haar meerdere erkennen, maar wist knap het brons te winnen in de klasse tot 57kg. Hessel Nicolai uit Feanwalden won knap het brons in de klasse tot 81kg. Daphne de Jong uit Giekerk en Jin Harms van Judoschool Oord wisten helaas niet een prijs en daardoor helaas ook geen kwalificatie voor het NK te verdienen.

Bij de judoka's tot twaalf jaar wonnen Kris Postma uit de Westereen, Friso Elzinga uit Munein, Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward en Maarten Brinker uit Gorredijk het goud. Het zilver ging naar Jurre Steenge en het brons was er voor Olaf vd Heide uit Pingjum en Mirthe Hartman uit Sexbierum. Helaas wonnen Svenna Rooker uit Gorredijk, Edze Tijsma uit Noord Burgum, Elske van der Veen uit Noord Burgum, Joas Jongsma uit Surhuisterveen, Sietze Sietzema uit Augustinusga, Geert vd Veen uit Noord Burgum, Frederik Weening uit de Westereen, Rinske Spinder uit Harkema en Jarno Veenstra uit Kollumerzwaag geen prijs op dit districtskampioenschap.
Advertentie