Volg ons:       Nu live:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Het leek zo mooi. Met nog 1 wedstrijd te gaan en één wedstrijdpunt voor moest er gewonnen worden van achtervolger SDC Sneek om zeker te zijn van de titel. Op het vinketouw nog 2 clubs die een rol zouden kunnen spelen nl BEGB Britsum en de reserves van damclub Huizum uit Leeuwarden.


SDC Sneek had een extra ereklasser speler ingehuurd n.l. Teake Kooistra uit Rinsumageest.
Deze Teake werd echter door TTS speler Anton van der Ploeg keurig op remise gehouden. De 250 extra rating punten waren voor Anton geen enkele belemmering om een gelijkwaardige remise behalen.

Ondertussen had de andere ereklasser Douwe Edelenbos zijn tegenstander met eveneens 250 ratingpunten minder Haye Wittermans ternauwernood positioneel in het nauw gedrongen en de volle winst behaald.

TTS topper Rein van der Wal was ook van stal gehaald en mocht proberen om Kerst Hoekstra aan de zegekar te binden. In een
rommelige pot was remise echter het maximale wat kon worden behaald.
Aan bord 4 was het Ate Oosterhof die niks onderdeed voor de Sneker Theo Diemer. Met een ratingverschil van 5 punten was remise een te verwachten uitkomst.

Karel de Bruin aan de staart wist in een zeer nadelig eindspel nog wel door te breken naar dam. Tegenstander Marcel de Vries
Bewaarde echter zijn geduld, haalde 2 dammen en let Karel nog enige tijd spartelen. Uiteindelijk was de winst voor Marcel.
De uitslag van de laatste pot was niet meer van belang voor de einduitslag.

Gerrit Terpstra en Jacob de Vries schuwden beide de aanval niet. Toen er aan het eind wel verplicht moest worden geruild bleek de resterende stand remise op te leveren.

SDC Sneek is nu afhankelijk van de uitslagen deze week van concurrenten BEGB en Huizum. Met het huidige bordgemiddelde kan het kampioenschap hen bijna niet ontgaan.

Grote vraag blijft echter wat dan de positie van Teake Kooistra wordt. Deze mag kiezen uit DCF Friesland of SDC Sneek.
Wie levert de beste condities? Of is een volgende fusie in de damwereld op komst?

Detailuitslagen:
Rein van der Wal - Kerst Hoekstra 1-1
Gerrit Terpstra - Jacob de Vries 1-1
Haye Wittermans - Douwe Edelenbos 0-2
Anton vd Ploeg - Teake Kooistra 1-1
Ate Oosterhof - Theo Diemer 1-1
Karel de Bruin - Marcel de Vries 0-2
Einduitslag 4-8
Advertentie