26
za, sept
6 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
BURGUM - De aanloop was een beetje moeizaam, immers, de Eelke Scherjon Memorial kon niet op de geplande datum, afgelopen zaterdag, worden gehouden in verband met de abominabele weersomstandigheden. Er moest een nieuwe datum worden gevonden en dat werd afgelopen woensdagavond. De omstandigheden waren, op de strakke wind na, dit keer prima, het enige dat ontbrak was de ambiance. Dat had alles te maken met het publiek. Dat was er nauwelijks en dat betekende een tamelijk sfeerloze Memorial. Jammer.


Memorial mist sfeer en ambiance
Er werd woensdagavond tijdens de traditionele Eelke Scherjon Memorial best goed gesprongen, gemeten aan de afstanden van de respectievelijke winnaars. Toch liet de wedstrijd weinig indruk achter, de 'afdronk' was een beetje vlak en weinig sprankelend. Dat kwam door het publiek dat het grotendeels liet afweten. Waar anders de natuurlijke tribunes aan de oost- en de noordzijde meestal helemaal bezet zijn, daar moesten de deelnemers het nu doen met minimaal applaus en aanmoedigingen, simpelweg omdat er nauwelijks toeschouwers naar de fraaie fierljepaccommodatie achter het gemeentehuis waren gekomen. Het betrof een uitgestelde en dus verplaatste wedstrijd, omdat het op de oorspronkelijke dag zulk slecht weer was dat er met geen mogelijkheid gesprongen kon worden. En blijkbaar had het 'vaste' publiek niet meegekregen dat er nu op deze woensdagavond gesprongen ging worden. Dat betekende dat de tribune vrijwel leeg was, een ongewoon beeld in Burgum waar altijd veel publieke belangstelling is. En wees eerlijk, Eelke Scherjon, de veel te vroeg overleden legendarische klompenmaker/fierljepper, verdient beter. Deze avond was het weer opmerkelijk goed, alleen de wind die af en toe behoorlijk sterk was, probeerde nog een spaak in het wiel te steken. Hij, die wind dus, stond schuin in de rug, de schansen liggen oost-west, de wind was zuidwest en dat betekende misschien wel een duwtje in de rug. Met andere woorden, de omstandigheden waren in feite best goed en achteraf gezien, werd er ook wel behoorlijk ver gesprongen.

ver
Bij de senioren was het Ysbrand Galama die won met een best wel verre sprong van 20.16m. Bij de vrouwen won Akke Dijkstra met een matige 14.12m en bij de junioren liet Wietse Nauta een alleszins aanvaardbare 18.34m noteren. De jongenscategorie werd gewonnen door Riemer Durk Krol met 17.16m en bij de meisjes was het Tirza Boschma die met 14.23 wist te winnen. 

Binne Kramer

Advertentie