29
vr, mei
7 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Geert was de man die het meeste voordeel behaalde in deze ronde. Door zijn spectaculaire overwinning op Gerit Terpstra wist hij niet alleen zijn rating op te vijzelen maar ook zijn achtervolgers het nakijken te geven. De eerstvolgende concurrent voor zijn groep Johan Tuenter uit Winschoten wist per ongeluk geen puntje te bemachtigen tegen Siep Altena en verdween daardoor ineens naar positie 17 op de ranglijst.


Ook de concurrenten Wim Berenpas en Joop de Graaf wisten geen punten te bemachtigen zodat Geert in een zetel lijkt te zitten voor de titel in de C groep.

De verslaggever zag Geert dan ook met een grote glimlach van oor tot oor in de zaal rondlopen. Douwe Edelenbos wist de aanvalsdrift van Karel de Bruin snel te beteugelen en Karel troostte zich met de toch verdiende weerstandspunten. Dit systeem blijft een raar systeem. Het lijkt erop dat wegblijven in bepaalde rondes zich loont. Wie de top tien van vorige week bekijkt ziet dat het enorm door elkaar is gehutseld omdat 4 topspelers zich voor deze ronde hadden afgemeld. Met nog 4 ronden te gaan kan er echter nog van alles gebeuren.

Overige wapenfeiten:
Van de 14 partijen eindigden deze avond slechts 4 in remise.
Harm Terpstra speelde remise tegen Marcel de Vries en heroverde hierdoor opnieuw de 1e plaats in de B groep op zijn broer.
In deze groep blijken de verschillen minimaal en zijn nog een groot aantal kanshebbers.
Marten Zijlstra stoomt ook op naar de sub top door clubgenoot Wim Berenpas te verslaan.

Wim Riddersma had in een complexe pot geen genade met wedstrijdleider Joop de Graaf en Wim schijnt de vorm terug te hebben gevonden.
Onverwachte achterblijvers zijn een beetje Henk Jonker en Henk Hosper.
Met een remise zit er niet veel progressie in en en positie 19 en 21 op de ranglijst is eigenlijk een beetje beneden hun stand.
Wellicht dat beide mannen in de resterende 4 ronden nog van zich laten horen.

Ook dient nog terdege rekening te worden gehouden met de stil opsluipende spelers Siep Altena en Reinout Sloot. Ze zitten op
het vinketouw en de toekomstige tegenstanders zijn gewaarschuwd.

Voor Geert speciaal de ranglijst in groep C
1. Geert Rozenberg 1.128
2. Johan Tuenter 0.992
3. Willem Lep 0.976
4. Wim Berenpas 0.923
5. Joop de Graaf 0.903
Advertentie