29
vr, mei
1 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - In 16 partijen tijdens deze ronde was er weer van alles te beleven in de Hof van Schoterland te Mildam.
Nu we bijna halverwege zijn komt er enige tekening in de ranglijst waarbij opvalt dat de C spelers het uitstekend doen met de plaatsen 3 t/m 5 in hun bezit. In de komende ronden komt hierin wellicht verandering want er zal nu moeten worden opgetreden tegen mannen uit de B categorie.


Sipke Doller uit Haulerwijk deed uitstekende zaken door een kanshebber op de titel vers terug uit Salou in Spanje Reinout Sloot uit Leeuwarden met een uiterst fraaie combinatie om de oren te slaan waarbij door de naslag opgeven de enige remedie was. Reinout verdwijnt hiermee naar de middenmoot.

Bert Oegema uit Mounein blijft goed volgen en de remise tegen Pieter Dijkstra uit Siens bezorgd Bert de 2e plaats. Sietse Jonker uit Oudega blijkt een monsterdammer te zijn en de andere Salou ganger Klaas Mondria uit Wolvega had tegen de aanval van Sietse geen verweer.

Ook de materiaalman van de thuisclub DCH uit Heerenveen Mildam blijft maar scoren. Piet Wiersma uit Twijzelerheide kon niets uitrichten tegen de aanvalsdrift van Geert Rozenberg uit Mildam. Een voorlopig 5e plekje voor Geert is een uitstekend resultaat.

Op bord 11 zat Sjoerd van der Molen uit St. Johannesga tegen Wim Riddersma uit Drachten. Sjoerd leek zich in een gewonnen stelling te hebben gemanouvreerd maar Uw verslaggever moest constateren dat hij met een nul in de uitslagen stond. Wat aan dit bord is gebeurd moet wellicht nader worden uitgezocht. Zou er sprake kunnen zijn van matchfixing tussen clubgenoten?

Uitzonderlijke prestaties worden in blauw aangegeven in de uitslagenlijst en waren ditmaal voor Hans Hoks tegen Jelle Jongsma en Douwe Douma tegen Gerrit Terpstra.

Alle uitslagen.

Bert Oegema - Pieter Dijkstra 1-1

Siep Altena - Wim vd Molen 0-2

Sietse Jonker - Klaas Mondria 2-0

Douwe Douma - Gerrit Terpstra 2-0

Henk Jonker - Henk Hosper 2-0

Reinout Sloot - Sipke Doller 0-2

Jan Hiemstra - Gerard Weinans 1-1

Tjalling Oegema - Martin Boersbroek 1-1

Sytze Terpstra - Luitzen vd Heide 1-1

Harm Terpstra - Marten Zijlstra 1-1

Sjoerd vd Molen - Wim Riddersma 0-2

Jelle Jongsma - Hans H oks 1-1

Sape Hiemstra - Rennie Bloemsma 1-1

Willem Lep - Joop de Graaf 0-2

Sjouke Zijlstra - Hielke Luik 2-0

Geert Rozenberg - Piet Wiersma 2-0

Ranglijst Top 5

1. Sipke Doller Haulerwijk 1.355

2. Bert Oegema Mounein 1.338

3. Sietse Jonker Oudega 1.333

4. Wim Riddersma Drachten 1.328

5. Geert Rozenberg Mildam 1.300
Advertentie