29
vr, mei
1 Nieuwe art.
Advertentie:

Overige sporten
SURHUISTERVEEN - Wim van der Molen uit St Johannesga kwam uit tegen titelkandidaat Bert Oegema uit Mûnein aan tafel 1. Wim die al eerder van zich deed spreken wist ook Bert met een combi te verrassen waarbij hij met schijfverlies doorstoomde naar dam. Uiteindelijk bracht dit hem de volle winst en hierdoor stijgt hij naar plaats 5 met behoorlijke kansen op de titel. Aan tafel 2 maakte Henk Jonker uit Oudega duidelijk dat er met hem ook rekening dient te worden gehouden.

Door de zege op Tjalling Oegema uit Mûnein steeg Henk naar plaats 7 en vormt ook een bedreiging voor de huidige koploper. Aan tafel12 was weer het één en ander te genieten. Daar was het senior Johannes van der Meulen uit de Westereen die met een fraaie doorbraak Hans Hoks uit Oudeschoot de bietenbrug opstuurde.

Voldaan kijkt Johannes het publiek dan ook aan op de bijgaande foto. Bovendien is hij in de uitslagen in het blauw gekleurd hetgeen een uitzonderlijke prestatie weergeeft. De buurman op tafel 11 Jelle Jongsma uit Oudehorne kan er trouwens ook wel wat van. In het late middenspel wist hij Luitzen van der Heide van de “thuisclub” met een slagzet om de oren te slaan waardoor de overwinning direct binnen was.

Klaas Mondria uit Wolvega en Gerard Weinans uit Heerenveen maakten er een ratjetoe van. Beide spelers hebben gedurende de partij op winst gestaan maar knoeiden dusdanig dat het uiteindelijk remise werd.

Ook de C spelers aan tafel 3 t/m 5 wisten hun sterkere tegenstanders keurig op remise te houden waardoor hier geen wisseling in positie plaatsvond. Jon Hiemstra uit Harkema tenslotte mag ook worden vermeld want in de langste partij van de avond met een grote schare aan supporters en het nodige rumoer in de zaal wist hij keurig stand te houden tegen Sytze Terpstra uit Birdaard. De keurige remise zorgde eveneens voor een blauwe uitslag in toernooibase.

Alle uitslagen:
Wim van der Molen - Bert Oegema 2-0
Tjalling Oegema - Henk Jonker 0-2
Pieter Dijkstra - Sietse Jonker 1-1
Douwe Douma - Wim Riddersma 1-1
Gerrit Terpstra - Geert Rozenberhg 1-1
Klaas Mondria - Gerard Weinans 1-1
Joop de Graaf - Siep Altena 0-2
Harm Terpstra - Martie Boersbroek 0-2
Sjouke Zijlstra - Piet Wiersma 0-2
Jon Hiemstra - Sytze Terpstra 1-1
Jelle Jongsma - Luitzen vd Heide 2-0
JOh vd Meulen - Hans Hoks 2-0
Rika van Leeuwen - Willem Lep 1-1
Hielke Luik - Sjoerd vd Molen 0-2
Sape Hiemstra - Dummy 1-1

Ranglijst:
1. Sipke Doller Haulerwijk 1.358
2. Wim Riddersma Drachten 1.328
3. Sietse Jonker Oudega 1.296
4. Geert Rozenberg Mildam 1.284
5. Wim vd Molen St Johannesga 1.268
Advertentie